Kā nostiprināt eglīti? (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Kas gan būtu Ziemassvētki bez eglītes, bet bieži vien pēdējā brīdī saprotam, ka mūsu eglīšu kājiņas ir vai nu pazudušas, vai salauztas. Šeit būs idejas, kā nostiprināt eglīti, lai šādas problēmas nerastos.

Viens no variantiem ir izņemt no skapja iepriekš sagādāto egles kājiņu; ja tādas nav, tad iegādāties jaunu. Šobrīd veikalos pieejamas dažnedažāda veida eglīšu kājas, sākot ar metāla trijkāji līdz pat modernām vāzēm, kurās egles kātu var ielikt ūdenī, lai svētku simbolu noturētu svaigu pēc iespējas ilgāk. Nostiprināt to var ar metāla skrūvēm.

Otrs variants ir izveidot koka krustiņu, kas ir viens no izplatītākajiem veidiem egles stiprināšanai. Nepieciešami divi vienāda garuma koka dēļi, kurus krusteniski sanaglo tā, lai naglas nebūtu krusta vidū. Zem virsējā dēļa galiem piestiprina koka klucīšus. Krusta vidū izurbj caurumu. Ja caurums ir par mazu, tad egles kātu apcērt šaurāku, ja par lielu, tad aptin ar papīru.

Vēl viens variants ir eglīti nostiprināt koka bluķī. Nepieciešams taisni nozāģēts koka bluķis, kuram pa vidu ir izurbts caurums egles kāta platumā. Ja caurums izurbts par lielu, kātam var aptīt papīra kārtu. Šāds stiprinājums labi izskatās kopā ar ekoloģiskiem rotājumiem. Ja eglīti vēlaties novietot uz galda, bluķim nav jābūt pārlieku lielam, bet, ja eglīti novietosiet uz zemes, labāk izvēlēties lielāku, lai nodrošinātu stabilitāti.

Ļoti labs risinājums ir liela vāze vai spainis, kur iebērta pēc iespējas mitrāka grants, kurā iespraust egli. Šādi egle tiks stabili nostiprināta, un mitrā grants to ilgāk uzturēs pēc iespējas svaigāku.

Cilvēkiem, kas nevēlas pārlieku lielu egli, vai tiem, kuri vēlas saudzēt dabu, iesakām iegādāties vai jau laicīgi pašiem ieaudzēt podiņā egles stādiņu, kuru pavasarī varēs stādīt ārā.

Interesanti!

Ja izvēlaties egles kātu ievietot ūdenī, iesakām ūdenim pievienot nedaudz želatīna vai aspirīna tableti un nedaudz cukura. Tas neļaus eglei tik ātri nobirt.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu