Alūksnes rotāšanai šogad izvēlēts eņģeļa tēls

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sagaidot Ziemassvētku laiku, Alūksnes pilsētas rotāšanai šogad izvēlēts eņģeļa tēls, tādēļ arī iedzīvotāji un uzņēmumi ir aicināti, greznojot savas mājas, īpašumus un teritorijas, ņemt vērā pilsētas vienoto eņģeļa tematiku, informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Pēc viņas teikta, iecerēts, ka īpašs uzsvars, izvietojot dekorus un gaismas, svētku gaidīšanas laikā tiks likts uz parku pie Alūksnes Jaunās pils, tomēr arī citviet pilsētā par ziemas saulgriežu tuvošanos un gaismas gaidīšanu liecinās dažādas dekorācijas. Pilsētas lielā egle šogad atradīsies pie Jaunās pils, teritorijā starp strūklaku parku un pili, un šajā vietā tā tiks speciāli uzstādīta nākamās nedēļas laikā.

Egles iedegšanas pasākums pie Jaunās pils notiks 8.decembrī plkst.18, kad pasākumā «Es palūgšu baltajam eņģelim» piedalīsies Tautas lietišķās mākslas studija «Kalme», Ulda Sedlenieka Alūksnes Tautas teātris «Slieksnis», teātra studija un būs arī dažādi pārsteigumi, kā arī Apaļajā tornī būs iespēja viesoties Ziemassvētku vecīša darbnīcā. Savukārt pirms egles iedegšanas, plkst.16, Alūksnes pilsētas Tautas namā notiks «Brīnumskapja» koncerts, pirms kura ikviens aicināts satikties spēlēs ar Dakteriem Klauniem.

Pēc Aplokas teiktā, Ziemassvētku gaidīšanas laikā Alūksnē notiks dažādi pasākumi gan tautas namā, gan Alūksnes muzejā un arī citviet. Alūksnes pilsētas Tautas namā 7.decembrī notiks Alūksnes Bērnu un jauniešu centra deju kolektīva «Virpulītis», Alsviķu pagasta deju kolektīvu un Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestra defilē meiteņu grupas koncerts, 12.decembrī - Alūksnes Bērnu un jauniešu centra pulciņu dalībnieku koncerts, bet 21.decembrī - skolotāju kora «Atzele» koncerts. Savukārt 22.decembrī svētku koncertu Alūksnes pilsētas Tautas namā piedāvās Ineta Rudzīte un grupa «Sympathique».

Ziemassvētku gaidīšanas laikā koncerti būs arī citviet, tostarp ceļu pārvaldes zālē 20.decembrī muzicēs Alūksnes Mūzikas skolas skolēni, notiks koncerti arī luterāņu un katoļu baznīcās. Arī Alūksnes muzejs adventes laikam izveidojis īpašu piedāvājumu - jau no 29.novembra līdz 13.decembrim piektdienās būs iespējams darboties praktiski, katru nedēļu apgūstot ko jaunu - adventes vainagu, rotājumu un galda dekoru veidošanu, papīra liešanu un apsveikumu gatavošanu vai piedalīties ķekatu rotaļās, pastāstīja Aploka.

Pēc viņas teiktā, kopumā Ziemassvētku rotājumiem, tostarp egles uzstādīšanai, eņģeļu parka dekorēšanai, gaismu virteņu krājuma atjaunošanai kopējās eņģeļu tematikas uzturēšanai pilsētā novada pašvaldība paredzējusi izlietot 3000 latu, rotāšanā izmantojot arī pērnā gada rotājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu