Igaunija pirmoreiz piedalās Skandināvu Ziemassvētku tirgū Londonā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Igauņu ģilde Londonā, kas apvieno Lielbritānijā dzīvojošus un strādājošus uzņēmīgus igauņus, šogad pirmoreiz piedalās Skandināvu Ziemassvētku tirgū Londonā, pavēstīja Igaunijas Ārlietu ministrijas pārstāvji.

Tirgus notiek no piektdienas līdz svētdienai. Tajā līdz ar Igauniju ir pārstāvēta arī Somija, Zviedrija, Dānija, Norvēģija un Islande.

Ģildes vadītāja Anneli Kimbera pastāstīja, ka piedalīšanās šajā tirgū ir laba iespēja iepazīstināt Londonu ar Igauniju un igauņu ražojumiem, kā arī pārdot Ziemassvētku preces.

«Mēs pirmām kārtām gribam sniegt igauņiem mājīgu Ziemassvētku prieku. Vienlaikus piedalīšanās Skandināvu Ziemassvētku tirgū palīdzēs nostiprināt Igaunijas kā Ziemeļvalsts tēlu un parādīt mūsu firmu aizraujošos ražojumus,» piebilda Kimbera.

Skandināvu Ziemassvētku tirgus tiek organizēts Londonā ceturto gadu pēc kārtas. Tā pirmsākums bija somu un norvēģu baznīcu organizēts Ziemassvētku tirdziņš, tāpēc tas vēl arvien tiek rīkots ielā starp šīm baznīcām. Pērn tirgu apmeklēja apmēram 20 tūkstoši cilvēku, un šogad gaidāmi vismaz tikpat daudz apmeklētāju.

Igauņu ģildes dalību šajā pasākumā atbalsta Igaunijas vēstniecība Londonā, Igaunijas Ārlietu ministrija un Kultūras ministrija, un Igaunijas uzņēmējdarbības un reģionālās politikas veicināšanas aģentūra «Enterprise Estonia» (EAS).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu