Darba grupai būs jāpanāk vienošanās par reformām tieslietu jomā (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Darba grupai, kas izveidota tieslietu ministra Jāņa Bordāna virzīto reformu izvērtēšanai, būs jācenšas panākt koalīcijas vienošanās par reformu īstenošanu un jānodrošina, ka reformām būs Saeimas vairākuma atbalsts, intervijā LNT trešdien sacīja premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība»).

Darba grupas uzdevums būs panākt politisku vienošanos. Premjers sacīja, ka darba grupai būtu jāvienojas, kādā veidā un kādā tempā reformas īstenot.

«Es sagaidītu, ka ar reformām mēs virzāmies uz priekšu pietiekami raiti, tādēļ konceptuālai skaidrībai jābūt jau tuvāko nedēļu laikā. Skaidrs, ka

reformas ir vajadzīgas gan tiesiskuma nostiprināšanai, gan arī uzņēmējdarbības vides uzlabošanai un no šī viedokļa nav arī pamata tās kavēt,»

teica Dombrovskis

Jau ziņots, ka darba grupā strādās Karīna Korna («Vienotība»), Jānis Ozoliņš (Reformu partija), pie partijām nepiederošo deputātu pārstāvis Klāvs Olšteins un Jānis Iesalnieks (Nacionālā apvienība, NA).

Tāpat jau vēstīts, ka premjers 14.novembrī nolēma pagaidām neatbrīvot no amata Bordānu, pretēji NA prasītajam, kas to izslēgusi no savām rindām par dalību jaunas partijas veidošanā. NA pārstāvji savukārt paziņoja, ka līdz ar to vairs nav spēkā koalīcijas partiju līgums un premjeram jāuzņemas pilna atbildība par tieslietu ministra darbu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu