Ventspilī apgrozībā laisti miljons venti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspils mēra Aivara Lemberga pagājušās nedēļas paziņojums īstenots – šodien apgrozībā laisti miljons venti. Latvijas lielpilsēta nodrukājusi savu valūtu, ar ko varēs reāli norēķināties. Tas darīts tieši tūristu piesaistīšanas labad, tā šovakar vēstīja LNT ziņas.

Uz banknotēm Ventspils simbols - govs

Ventspils mērs Aivars Lembergs Rīgā ieradies ar naudas koferi. No tā viņš cēlis ārā jauno valūtu un rādījis žurnālistiem.

„Tie ir venti – tas ir nodrukāts un gatavs apgrozībai,” tā paziņoja Lembergs īpaši šim notikumam šodien sasauktajā preses konferencē.

Starp Latvijas pilsētām konkurencei kļūstot arvien sīvākai, tiek domātas dažādas mārketinga taktikas, kā viesus atvilināt pie sevis. Miljons ventu laists apgrozībā tieši tūristu piesaistīšanai, informēja LNT ziņas.

Pieejamas 5, 10, 20, 50 un 100 ventu banknotes, uz kurām attēlots viens no pilsētas simboliem – govs.

Kur varēs maksāt ar ventiem?

Ar Ventspils oficiālo naudu būs iespēja norēķināties, bet tikai iecienītākajās Ventspils atpūtas un izklaides vietās. Tā, piemēram, ar ventiem varēs norēķināties planetārijā, ūdens piedzīvojumu parkā, slēpošanas kalnā, Livonijas ordeņa pilī, arī dažādās ēdināšanas un nakšņošanas vietās.

100 venti ir 1 lats. Šobrīd Ventspils valūta ikvienam tiek dāvināta par baltu velti, savukārt vēlāk tā būs jau jānopelna.

Līdz 1.decembrim ventus savā īpašumā varēs iegūt jebkurš, kas iegriezīsies Ventspils Tūrisma informācijas centrā. Pie Ventspils valūtas varēs tikt ne tikai tūristi, bet arī vietējie iedzīvotāji.

Ventspils pievērš uzmanību

Taču vēlāk pie ventiem varēs tikt, tikai sagatavojot videoklipu par Ventspilī piedzīvoto un ievietojot to īpaši paredzētā mājas lapā. Reklāmas speciālists Ēriks Stedzenieks norādījis, ka vents nav nekas cits kā parasts atlaižu kupons, kas izmantots, lai savu preci pārdotu labāk.

„Ventspils, kas nekad nav varējusi izcelties ar īpašiem arhitektūras vai kultūrvēsturiskajiem brīnumiem, viņi vienmēr kaut kā mēģina izcelties ar uzmanību,” tā intervijā LNT ziņām sacīja Stendzenieks.

Cik šī mārketinga aktivitāte pašvaldībai ir izmaksājusi, Lembergs gan presei neteica. Tāpat nav precīzi noteikts, cik daudz tūristu ar šādu kampaņu plānots pievilināt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu