Iespējamās koalīcijas sarunās uz brīdi izsludina pārtraukumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zatlera reformu partijas (ZRP), "Vienotības" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) sarunās šovakar uz brīdi izsludināts pārtraukums, lai nacionālā apvienība varētu valdes sēdē apspriest koalīcijas sadarbības piedāvājumu. Nacionālās apvienības valdes sēde varētu ilgt apmēram stundu, tad trīspusējās sarunas atsāksies.

Ziņa papildināta ar video.

Nacionālās apvienības pārstāvis Imants Parādnieks sarunā ar portālu TVNET atzina, ka apvienība būtu gatava būt par trešo partneri šādā koalīcijā.

Jau vēstīts, ka ZRP un "Vienotībai" pirmdien bija divpusējas sarunas un vēlāk pēcpusdienā viņiem pievienojās NA pārstāvji.

Neoficiāli jau zināms, ka ZRP un "Vienotība" tikpat kā vienojušās aicināt NA par trešo koalīcijas partneri, bet opozīcijā paliktu Saskaņas centrs (SC) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), liecina neoficiāla informācija.

No VL-TB/LNNK sarunās piedalās Gaidis Bērziņš, Imants Parādnieks, Vineta Poriņa, savukārt "Vienotību" pārstāv Valdis Dombrovskis, Solvita Āboltiņa, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Edvards Smiltēns, bet ZRP - Valdis Zatlers, Vjačeslavs Dombrovskis, Edmunds Sprūdžs, Sandra Sondore Kukule

Latvijas Televīzija atzīmēja, ka ZRP šajās sarunās ir brīvais mandāts. Tas nozīmē, ka ZRP var mainīt partijas valdes iepriekš pieņemto lēmumu veidot koalīciju ar SC.

90 pret 10

Šādā koalīcijā Saeimā būtu 56 deputāti

Kā aģentūrai neoficiāli apliecināja kāda koalīcijas veidošanā iesaistīta persona,

valdību paredzēts veidot kopā ar nacionālo apvienību un šāda iespēja esot 90 pret 10.

Ušakovs nevēlas komentēt

Lūgts komentēt šādas baumas, SC līderis Nils Ušakovs norādīja, ka neko daudz nevēlas komentēt, kamēr vēl notiek sarunas, tomēr viņš teica, ka SC neatbalstīs valdību, kurā nebūs SC ministru.

Ušakovs esot pozitīvi izbrīnīts par nacionālās apvienības pozīciju maiņu, atbalstot tēzi, ka Latvijā nav okupantu, ka tā nepiedalīsies 16.marta pasākumos, nemainīs izglītības sistēmu mazākumtautību skolās un ka atbalstīs ZRP sabiedrības saliedēšanas programmu.

Virza Dombrovski premjera amatam

Jau vēstīts, ka Zatlera reformu partija (ZRP) un "Vienotība" šodien aicinās Valsts prezidentu Andri Bērziņu par premjera amata kandidātu izvirzīt pašreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V).

ZRP un "Vienotība" pēc trīs nedēļas ilgušām smagām sarunām vienojušās veidot trīs partiju koalīciju, bet pagaidām oficiāli neatklāj trešo iespējamo partneri - nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) vai "Saskaņas centru" (SC).

Nacionālā apvienība piekristu

Nacionālās apvienības pārstāvis Imants Parādnieks sarunā ar portālu TVNET atzina, ka apvienība būtu gatava būt par trešo partneri šādā koalīcijā.

Viņš vērsa uzmanību, ka par to runāts jau dažādās darba grupās, piemēram, ekonomikas un nodokļu, sociālo jautājumu un izglītības, kā arī drošības jautājumu darba grupā.

Darba grupu pārstāvji strādājuši, lai apspriestu diskutablos jautājumus. Piemēram, ekonomikas un nodokļu darba grupas pārstāvjiem neesot bijušas domstarpības par mērķiem. Viņi diskutējuši par dažādiem līdzekļiem, kā tos sasniegt.

Nacionālai apvienībai kā trešajam koalīcijas partnerim esot svarīgi, ar kādiem līdzekļiem īstenos šos mērķus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu