Džobsa māja varētu kļūt par aizsargājamu objektu (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Stīvs Džobss līdz ar Bilu Geitsu ir cilvēks, kurš lielā mērā ir atbildīgs par datoru lomu mūsu ikdienā. Džobsa bērnības māja tādēļ varētu kļūt par aizsargājamu vēsturisku objektu.

Māja Losaltosā netālu no Sanfrancisko Kalifornijas štatā, kur Stīvs Džobss piedalījās pirmā Apple datora konstruēšanā, varētu kļūt par aizsargājamu objektu, atsaucoties uz CNN, vēsta Appleinsider.com. Losaltosas Vēstures komisija tuvākajā laikā plāno mājas apsekošanu un par tās statusu lems drīz pēc tam.

Kraistdraivā 2066 (2066 Crist Drive) esošajā mājā Džobss ar saviem audžu vecākiem sāka dzīvot, būdams septītās klases skolnieks, un tur pavadīja visus vidusskolas gadus.

Džobss ar Apple līdzdibinātāju Stīvu Vozņaku mājas garāžā sakomplektēja pirmos 50 no Apple 1 datoriem, ko vēlāk par 500 dolāriem gabalā pārdeva veikala Byte Shop saimniekam Polam Terelam.

Kopš Džobsa nāves 2011.gada rudenī Apple 1 datoru vērtība gan ir ievērojami kāpusi; tā, piemēram, šā gada maijā izsolē Vācijā viena no pirmajām abu Stīvu radītajām skaitļošanas ierīcēm tika pārdota par vairāk nekā 670 tūkstošiem dolāru.

Māja, kurā ir trīs guļamistabas un divas vannasistabas, ir būvēta 1952.gadā un tās pašreizējā vērtība ir ap 1,5 miljoniem dolāru.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu