Rudens: Zagorska pagarina vasaru Turcijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/sjnewton

Iepriekš TVnet veiktajā ekspresaptaujā vaicāja, kā dziedātājai Ancei Krauzei un mūziķim Atim Auzānam savā laikā veicies ar herbārija gatavošanu, abi atzina, ka tas ir darīts, bet uzņēmēja un mūziķe Elizabete Zagorska pat priecājās, ka nu šī izklaide pamazām atgriežas, vismaz bērnudārzos.

Kas ir gari un plaši žurnālos aprakstītais rudens nogurums?

Es tikko atlidoju no Turcijas, kas bija pa pusei darbs, pa pusei plezīrs, biju uz vienu konkursu aizbraukusi. Tas bija ļoti interesanti un ļoti karsti. Ja vien ir iespējams palaist bērnus uz skolu un pašiem izrauties vēl uz siltumu, siltu ūdeni un sauli – tas noteikti jādara pirms tās trakās aukstās ziemas. Kaut vai gadu uz priekšu ceļojumu nopirkt – tas ir ģeniāls veids, kā saglabāt ilgāk vasaras sajūtu. Kam tas nav iespējams, tad vismaz uz kādu akvaparku aiziet, mēģināt noķert vasaru.

Kas ir herbārijs un vai ir tāds bijis pašai?

Patiesībā skolas laikā tas bija topa jautājums mūsu laikos, žēl, ka tagad to bērni īsti vairs nedara. Vēl tagad, bērnam pasakas lasot, Hansa Kristiana Andersena pasakās atrodu kļavu, liepu lapas – brūnas, jau sabirzušas. Bērnudārzos gan tagad šīs vecās metodes, man liekas, atgriežas – vāks puķītes, spiedīs uz ziemu, tad kaut ko salīmēs no tām.

Vai par ziemas apaviem jau jāsāk domāt?

Nē, neesmu vēl siltos zābakus skatījusi. Tik tālu es nedomāju, dzīvoju šodienai. Man nav tā, ka – nu ir pienācis novembris, decembris, ka nu ir jāpērk ziemas zābaki. Man ir tā, ja jūtu, ka kājas nosalušas, tad tai brīdī saprotu, ka jāiet veikalā iekšā un jāskatās, kas manas kājas sasildīs. Bet iepriekš neko nemeklēju, nenoskatu.

Kā ir ar māniju kaut ko krāt un glabāt lielā vairumā mājās?

Ja godīgi, man ir pienācis tas laiks, kad visu pēc iespējas vairāk metu ārā. Cenšos tikt ja ne no visa, tad no daudzām mantām vaļā, tās izmetot. Piemēram, dažādi nieki starp bērna mantām. Cenšos tos šķirot un mest ārā. Vairs nekrāju neko. Arī auskarus: ja viens ir pazudis - viss, ārā! Negaidu vairs pusgadu, ja nu tomēr otrs atrodas aiz skapja kaut kur kaut kad. Neesmu tāda vācējpele. Ja kādreiz būs iespēja iekārtot sev māju, man mājas lietās viss būs minimālismā. Maz mēbeļu, maz lietu, maz aizkaru. Viens gan: es kolekcionēju sajūtas....

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu