Precizē no ZRP Saeimā ievēlēto deputātu vārdus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No Zatlera reformu partijas (ZRP) Rīgas vēlēšanu apgabalā varētu būt ievēlēti Edmunds Sprūdžs, Vjačeslavs Dombrovskis, Kārlis Eņģelis, Inga Bite un Valdis Liepiņš, liecina jaunākā informācija par provizoriskajiem ārkārtas Saeimas vēlēšanu rezultātiem.

Vidzemes apgabalā no ZRP savukārt varētu būt ievēlēts Valdis Zatlers, Una Gavare, Romualds Ražuks, Gunārs Rusiņš, Elīna Siliņa, Zanda Kalniņa-Lukaševica, Jānis Upenieks. Šajā apgabalā kandidēja arī bijusī prezidenta padomniece Sandra Sondore-Kukule, kura nav ievēlēta.

Sondore-Kukule savu neievēlēšanu parlamentā skaidro ar to, ka ZRP kandidātiem reģionos, iespējams, ir lielāka popularitāte.

Viņa pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" arī uzvēra, ka, par spīti šai neveiksmei, turpinās darboties ZRP valdē tāpat kā citi partijas locekļi, kas pēc provizoriskiem datiem nav ievēlēti 11.Saeimā.

"Iespējams, ka tas ir saistīts ar to, ka vēlētāji vairāk ir atbalstījuši šos kandidātus no reģioniem, cilvēkus, ko viņi pazīst. Jo, protams, mēs zinām, ka Zatlera Reformu partijā nebija tik daudz tādu plaši pazīstamu cilvēku - iespējams, tieši tas noteica vēlētāju izvēli," sacīja Sondore-Kukule.

Viņa atturējās minēt, vai pieļauj iespēju darboties jaunajā valdībā.

ZRP kopā ieguvusi 22 mandātus 11.Saeimā.

Jau ziņots, ka Latgales vēlēšanu apgabalā ievēlēti Juris Viļums un Gunārs Igaunis.

Savukārt Kurzemē no šī politiskā spēka ievēlēti Inita Bišofa, Inese Lībiņa-Egnere, Jānis Junkurs un Loreta Skaburska, kura tikai par trīs balsīm apsteidz Edmundu Demiteru.

Zemgalē ievēlēti Jānis Ozoliņš, Klāvs Olšteins, Mārtiņš Vilde, Viktors Valainis, iepriekš ziņoja Latvijas Televīzija. Savukārt "Nekā personīga" norāda, ka Valaiņa vietā ievēlēti Inga Vanaga vai Māris Freimanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu