Eksperts: «Hotel de Rome» darījums ir uzticības apliecinājums attīstības iespējām Latvijā (41)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Darījums ar Vecrīgā esošo viesnīcu, kas agrāk bija pazīstama ar nosaukumu «Hotel de Rome» un kas nonākusi azerbaidžāņu investoru rokās, ir uzticības apliecinājums attīstības iespējām Latvijā, biznesa portālam «Nozare.lv» norāda Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas vadītājs Edgars Šīns.

Darījums noslēgts pirms diviem mēnešiem - 8.jūlijā to iegādājusies Azerbaidžānas kompānija «Benkons», kuras filiāles vadītāja pēdējos divu gadus Latvijā ir bijusī iekšlietu ministre Linda Abu Meri. Viņas vadītais uzņēmums arī organizējis darījuma norisi, portālam «Nozare.lv» apstiprināja Abu Meri.

Šīns atzīmē, ka šāds investīciju apjoms ir ievērojams un tas, ka šādas investīcijas tiek ieguldītas nekustamajā īpašumā Latvijā, nozīmē, ka pirms šo līdzekļu ieguldīšanas kāds šiem investoriem ir apliecinājis, ka šeit ir iespējama attīstība.

«Šādu investīciju veikšana ir arī uzticības apliecinājums Latvijas ekonomikas izaugsmei un attīstības iespējām, kā arī tam, ka šajā tirgū ieguldīt ir droši,» skaidro Šīns.

Kā vēstī Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «Panorāma», darījuma summa ir vairāk nekā 9 240 000 latu, un tas ir lielākais darījums nozarē šogad.

Abu Meri pie darījuma strādājusi divus gadus. Pa šo laiku ir ieguldīts darbs, lai iepazīstinātu azerbaidžāņu investorus ar attīstības iespējām, kas ir Latvijā, kā arī ar nekustamajiem īpašumiem, kas bijuši tirgū. Viņa arī atzīmē, ka šo viesnīcu investori, visticamāk, izvēlējušies tās izvietojuma un iespējamās attīstības dēļ, vēstī LTV raidījums.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu