Ceļotāji aktīvi meklē alternatīvas Ēģiptei ziemas sezonā (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas ceļotāji aktīvi meklē alternatīvas ceļojumiem uz Ēģipti šā gada rudens un ziemas sezonā, pastāstīja aptaujāto tūrisma aģentūru pārstāvji.

Tūrisma aģentūras «Travel art LV» direktore Inese Krūmiņa pastāstīja, ka uzņēmums ceļotājiem tā vietā, lai dotos uz Ēģipti, piedāvā Eiropas iepazīšanas ceļojumus. «Kopējās tendences liecina, ka tā vietā, lai šogad kopā ar ģimeni dotos uz Ēģipti, ceļotāji aktīvi meklē alternatīvas, norādot, ka Ēģipti apmeklēs tad, kad tajā būs drošāk,» sacīja Krūmiņa.

Kā viena no alternatīvām ir ģimenes ceļojumi uz Vāciju. «Daudzi ceļotāji interesējas par ceļojumiem uz Vāciju Jaunā gada brīvdienās, lai izbaudītu Ziemassvētku sajūtas un nosvinētu Jauno gadu. Tāpat tiem, kas vēlas atpūtas braucienus, mēs piedāvājam pārorientēties no Ēģiptes uz Eiropas iepazīšanas ceļojumiem,» teica «Travel art LV» direktore.

Arī tūrisma aģentūras «Relakstūre» direktore Evita Grāvīte pastāstīja, ka tie ceļotāji, kas vēlējās doties uz Ēģipti, vai nu nogaida, līdz būs zināms, ka uz to var droši ceļot, vai arī izvēlas citus ceļojumus. «Daudzi klienti nogaida, līdz būs zināms, ka uz Ēģipti var droši ceļot, ir ceļotāji, kas izvēlas šogad neceļot vispār, savukārt tā daļa, kas var atļauties, dodas uz Tenerifi, vai Taizemi,» sacīja Grāvīte un norādīja, ka ziemas sezonā uznēmums specializējas ceļojumu pārdošanā uz eksotiskiem galamērķiem.

Viņa arī atzīmēja, ka pašlaik ir apstājies tūrisms ne tikai uz Ēģipti, bet arī uz Jemenu, iespējamās karadarbības Sīrijā dēļ.

Arī tūrisma aģentūras «Latvia Tours» direktore Ieva Keiša pastāstīja, ka daļa no ceļotājiem aktīvi meklē alternatīvas, vai arī ir nogaidoši. Keiša arī atzīmēja, ka šogad no pieejamo ceļojumu galamērķu klāsta izkrīt Ziemeļkipra, jo pastāv bažas par karadarbību Sīrijā.

Jau ziņots, ka pēdējā laikā sadursmēs starp policiju un islāmistu protestētājiem Ēģiptē gājuši bojā simtiem cilvēku. Vienlaikus Ārlietu ministrija iesaka neceļot uz Ēģipti pašreizējās iekšpolitiskās un drošības situācijas dēļ.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu