Rīgā skolotāju trūkums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, Rīgas skolās ir 81 pirmsskolas skolotāja un 51 vispārizglītojošo skolu pedagoga vakance 51 vispārizglītojošo skolu pedagoga vakance, liecina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājaslapā pieejamā informācija.

Rīgas skolās visvairāk trūkst mūzikas skolotāju - patlaban aktuālas ir 18 vakances. Darbā tiek aicināti seši matemātikas un seši latviešu valodas skolotāji, pieci angļu valodas pedagogi, četri fizikas, četri datorzinību un četri sporta skolotāji. Divās skolās trūkst vēstures skolotāja, pa vienai vakancei tiek piedāvāts krievu valodas un franču valodas skolotājiem.

Kopumā Rīgas skolās trūkst astoņu sākumskolas pedagogu, bet neviena vakance Rīgā nav izsludināta uz ekonomikas, vācu valodas, bioloģijas un ģeogrāfijas skolotāja vietu.

Visās izglītības iestādēs kopumā darbā tiek aicināti 58 tehniskie darbinieki, no kuriem 21 vakance ir izsludināta uz pirmsskolas skolotāja palīga vietu un trim pedagoga palīga vietām.

Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Indra Vilde skaidroja, ka mājaslapā vakances tiek publicētas ne tikai par Rīgas izglītības iestādēm, bet šādus sludinājumus lūdz publicēt arī citu pilsētu un pagastu iestādes, līdz ar to ne visi sludinājumi ir attiecināmi uz Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm un Rīgā kopumā vakanču skaits varētu būt ap 60.

Vilde atzina, ka visvairāk tiek meklēti tieši pirmsskolas pedagogi, taču informēja, ka Rīgā ir 154 pašvaldības pirmsskolas, kurās strādā vairāk nekā 3000 skolotāju. Visticamāk, pēc pašu pirmsskolu teiktā, pāris nedēļu laikā darbinieks tiek atrasts.

«Pēdējos gados, kā saka iestāžu vadītāji, bieži vien uz izsludināto vakanci ir vairākas kandidatūras, kas vēl pirms pāris gadiem nebija vērojams,» norādīja Vilde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu