Žimants Pūrē atklāj nišas restorānu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šokolādes trifeļu ražotājs SIA «Pure Chocolate» pirms nākamnedēļ plānotās jaunās rūpnīcas «Viktorija» atklāšanas šodien atklāj arī šokolādes muzeja otro kārtu, kā arī nelielu nišas restorānu, kopumā projektā investējot ap 200 000 latu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Pēteris Žimants.

«Vienlaikus ar muzeja jaunajām telpām - kopumā septiņām - atveram arī nelielu nišas restorānu, kur būs iespēja nobaudīt īpašas pusdienas, kā arī, protams, dažādas šokolādes kūkas. Ēdiens tiks gatavots, piemērojoties muzeju apmeklētāju grupām, piemēram, skolēniem gatavosim ekoloģiskus burgerus,» sacīja Žimants.

Viņš atzina, ka restorāna virtuve ir ļoti labi ekipēta, un tajā strādās profesionāls pavārs, kas stažējies pie Mārtiņa Rītiņa. «Tā kā mums ģimenē patīk labi paēst, uztaisīsim visu tā, kā pašiem patīk,» sacīja uzņēmējs.

Tāpat Žimants sacīja, ka kopējās investīcijas muzeja otrajā kārtā un restorānā ir apmēram 200 000 latu. «Protams, būs arī papildu darba vietas - vismaz pieci-seši darbinieki restorānā, tāpat būs jauni darbinieki arī muzejā, kur patlaban maiņās noslogoti pieci cilvēki,» norādīja uzņēmuma īpašnieks.

Kā ziņots, pirmdien, 26.augustā, Pūrē tiks atvērta jaunā «Pure Chocolate» rūpnīca «Viktorija», kuras izveidē ieguldīti trīs miljoni latu. Kā jau iepriekš intervijā «Nozare.lv» atzina Žimants, pateicoties rūpnīcai, jau šogad plānots divkāršot apgrozījumu, savukārt nākamais gads definēts kā izrāviena gads, apgrozījumam sasniedzot piecus miljonus eiro.

«Rūpnīca bija nepieciešama, jo pieprasījums pēc mūsu šokolādes trifelēm ir ļoti audzis. Kopumā iecerēts šogad saražot vismaz 220 tonnas šokolādes izstrādājumu. Plānots, ka 80% produkcijas būs šokolādes trifeles ar augļu ogu pildījumu, bet 20% - citi produkcijas veidi, kurus pagaidām neatklāšu,» sacīja Žimants.

Saskaņā ar «Firmas.lv» informāciju «Pure Chocolate» apgrozījums 2012.gadā bija 1,04 miljoni latu salīdzinājumā ar 875 491 latu 2011.gadā. Uzņēmuma peļņa bija 2801 lats salīdzinājumā ar 125 492 latiem 2011.gadā. Uzņēmums 40% produkcijas eksportē uz Krieviju, Austrāliju, Japānu, Baltijas un Skandināvijas valstīm.

Uzņēmuma īpašnieki ir Pēteris Žimants (36,67% kapitāldaļu), Aivars Žimants (34,62%), Līga Žimante (23,92%), Ainārs Bērziņš (2,79%) un Zane Pētersone (2%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu