Fukusimas prefektūrā 18 bērniem diagnosticēts vairogdziedzera vēzis (62)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānā veicot bērnu medicīnisku izmeklēšanu Fukusimas prefektūrā, 18 no viņiem ir diagnosticēts vairogdziedzera vēzis, trešdien ziņoja Japānas raidsabiedrība NHK. Vakar kļuva zināms, ka no Fukusimas AES noplūdušas 300 tonnas radioaktīva ūdens. Šodien brīdinājuma pakāpe paaugstināta no pirmā līmeņa, uz trešo - «nopietnu incidentu».

Ārstiem ir aizdomas, ka vairogdziedzera vēzis varētu būt vēl 25 bērniem.

Medicīniskās komisijas locekļi vēl nevar precīzi noskaidrot, vai vairogdziedzera vēža gadījumu skaita pieaugumu izraisījusi 2011.gada martā notikusī kodolavārija Fukusimas 1. atomelektrostacijā (AES).

Ārsti pēc varas iestāžu rīkojuma izmeklē 360 tūkstošus bērnu vecumā līdz 18 gadiem Fukusimas prefektūrā. Līdz jūlija beigām ārsti bija izmeklējuši apmēram 210 tūkstošus bērnu.

2011.gada martā deviņu magnitūdu zemestrīce un tās radīts cunami izraisīja Fukusimas 1. AES avāriju, kas bija nopietnākā kodolavārija kopš Černobiļas AES katastrofas 1986. gadā. AES tika daļēji sagrauta, un tās reaktoru kušana izraisīja radioaktīvu vielu ieplūšanu gruntsūdeņos, kuri parasti plūst uz jūru.

Zemestrīce un cunami 2011.gada martā prasīja vairāk nekā 18 tūkstošu cilvēku dzīvību. Nav ziņots, ka Fukusimas 1. AES avārija būtu tieši izraisījusi kāda cilvēka nāvi, tomēr radiācijas noplūdes izraisītie veselības traucējumi un neārstējamas slimības tiek atklātas arvien biežāk.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu