Tukumā īstenots līdz šim lielākais ūdenssaimniecības attīstības projekts Latvijā (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc divu gadu intensīva darba Tukumā pabeigts Latvijā lielākais ūdenssaimniecības attīstības projekts, kas ietvēra ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūvi 120 km garumā, informēja Tukuma novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Šulca.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs Juris Šulcs ("Tukuma pilsētai un novadam") secināja, ka ir "pagājis salīdzinoši īss laiks, kopš pašvaldības SIA "Tukuma ūdens" un SIA "Skonto būve" parakstīja līgumu par projekta realizāciju.

"Jau ir aizmirsušās ar projektu realizāciju saistītās grūtības - saraktās ielas, daudzās zīmes, kas ierobežoja satiksmi pilsētā. Kopumā izbūvējot gandrīz 120 kilometru garumā jaunus ūdensvada un kanalizācijas tīklus, esam radījuši iespēju vairākiem tūkstošiem Ozoliņu, Jauntukuma, Veļķu, Durbes, Lauktehnikas mikrorajonu iedzīvotājiem saņemt tīru, kvalitatīvu ūdeni," pauda Šulcs.

Viņš secināja, ka līdz šim šis ir pats vērienīgākais investīciju projekts ūdenssaimniecības jomā ne tikai Tukuma pilsētā, bet visā Latvijā. "Esam pateicīgi ģenerāluzņēmējam SIA "Skonto Būve", kā arī daudzajiem apakšuzņēmējiem, būvuzraugiem, projekta koordinatoriem par profesionālu un kvalitatīvu darbu. Savā un tukumnieku vārdā saku lielu paldies!" pauda Tukuma novada mērs.

"Skonto Būves" valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis pauda "īpašu gandarījumu strādāt pilsētā, kur pirms teju divdesmit gadiem dibinājām "Skonto Būvi" un kur šo gadu laikā jau esam atvēruši vairākas rūpnīcas. Realizētais ūdenssaimniecības attīstības projekts ir apjomīgākais, kāds ir veikts ne vien Tukumā, bet visā Latvijā, un tas ir apliecinājums pilsētas attīstībai un tālākajai izaugsmei."

Patlaban Tukumā aktīvi notiek īpašumu pieslēgšana jaunizbūvētajiem tīkliem. Līdz 1.augustam jau izbūvēti 111 pieslēgumi ūdensvadam un 161 pieslēgums kanalizācijas tīklam.

Kā ziņots, projektu sāka īstenot 2010.gada oktobrī. 2011.gada 20.jūlijā pašvaldības SIA "Tukuma ūdens" un SIA "Skonto Būve" parakstīja līgumu par ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūvi Tukuma pilsētā.

Šā gada maijā tika pabeigti projektā plānotie būvniecības darbi, kopumā izbūvējot un rekonstruējot ūdensvada tīklus 59,7 kilometru garumā ar pievadi 1718 īpašumiem un izbūvējot un rekonstruējot 60 kilometrus kanalizācijas tīklu ar pievadi 1586 īpašumiem.

Izbūvētas 13 jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas, kas nodrošinās notekūdeņu pārsūknēšanu, lai visi notekūdeņi tiktu attīrīti pilsētas attīrīšanas iekārtās Tīlē.

Projekta kopējās projektēšanas un būvniecības izmaksas sasniedza 16,1 miljonu latu, no kuriem būvdarbus 13,9 miljonu latu apmērā veica "Skonto Būve".

Tukumā aktīvi notiek īpašumu pieslēgšana jaunizbūvētajiem tīkliem. Līdz 1.augustam jau izbūvēti 111 pieslēgumi ūdensvadam un 161 pieslēgums kanalizācijas tīklam, skaidroja Tukuma novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Anita Šēlunda.

Šā projekta laikā tika veikti arī darbi ūdens ieguvei, attīrīšanai un uzglabāšanai Tukuma pilsētas trīs ūdensapgādes sistēmās. Par šo darbu veikšanu PSIA "Tukuma ūdens" noslēdza līgumu ar SIA "Koger un partneri". Kopējās izmaksas bija 1 238 000 latu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu