Glābēji: atpūtniekus brīdinām, bet dažkārt gadās visādi āksti (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Kā atzīst glābēji Vakarbuļļu un Daugavgrīvas pludmalēs, atpūtnieki kļūst izglītotāki par uzvedību uz ūdens, tomēr arī uz sauszemes joprojām ir daudz darāmā.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šogad pārkāpumu, atpūšoties uz ūdens, esot mazāk un arī paši iedzīvotāji neskaidrību vai kādu citu problēmu gadījumā cenšas vērsties pie glābējiem. Šogad darba sanācis vairāk nevis ar tiešajiem pienākumiem uz ūdens, bet gan dažādas citas palīdzības sniegšanu – pazuduši bērni, palīdzēšana tiem, kas pārkarsuši saulē. Tie ir tikai daži no piemēriem.

Šonedēļ visā Latvijas teritorijā bija ļoti silts laiks un ceturtdien tika aizvadīta gada karstākā diena. Kā pārliecinājās TVNET, augstā temperatūra pie jūras atvilināja daudz rīdzinieku, līdz ar to vairāk darba bija arī glābējiem.

«Bija tā, ka sievietei palika slikti. Viņu atveda pie mums, tad viņai pazuda arī samaņa un sirdsdarbība. Izsaucām ātro palīdzību un nācās taisīt mākslīgo elpināšanu,» vienu no karsto dienu notikumiem atstāsta Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens Civilās pārvaldes inspektors un glābējs Ivans Joskivs.

Joprojām aktuāla ir arī alkohola lietošana. Viena no visbiežākajām atpūtnieku kļūdām – viņi dodas ūdenī, pārvērtējot savas spējas. Dziļums pie bojām Vakarbuļļu pludmalē sasniedz 180 centimetrus, kas nav tik bīstams.

Jautāts, vai Bolderājā esošajās pludmalēs var izjust vietējo iedzīvotāju kontingentu, ko teritorijas apsaimniekotāji ironiski nodēvēja par «sabiedrības ziedu», glābējs paskaidro, ka Vakarbuļļos cilvēki pārsvarā ierodas ar privāto auto un neālējas ar alkoholiskajiem dzērieniem, jo saprotams, ka viņiem jātiek atpakaļ.

Kas attiecas uz Daugavgrīvas jūrmalu, tur ik pa laikam gadoties dažādi pārpratumi – nesen kāds jaunietis nolēmis pabraukāties ar motociklu, kas bez īpašas atļaujas ir aizliegta aktivitāte. To pamanījuši vietējie glābēji, ziņojot arī policijai. «Beigās viņš atstāja motociklu kāpās un pats aizskrēja prom,» atceras Joskivs «Cilvēki tiek brīdināti, bet dažkārt gadās visādi āksti,» situāciju rezumē glābējs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu