Londonas nemierus sekmējusi saziņa sociālajos tīklos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonas nemieru lielo apmēru un vandaļu koordinēto rīcību lielā mērā sekmējušas modernās tehnoloģijas, konkrēti saziņa sociālajos tīkls ar viedtelefonu, arī "Blackbery", palīdzību, ziņo telekanāls "Al Jazeera".

Telekanāls norāda, ka viedtelefonu piedāvātās aplikācijas izmantotas ātrai marodieru mobilizēšanai konkrētiem laupījumu objektiem, savukārt sociālie tīkli, piemēram, "Facebook", "Twitter" un citi izmantoti, lai apzināti maldinātu tiesībsargus un novirzītu viņu uzmanību uz vietām, kur patiesībā nekāda laupīšana plānota nebija.

Turklāt, tā kā liela daļa Londonas vandaļu ir imigranti, saziņai savā starpā sociālajos tīklos viņi lika lietā savas dzimtās, nevis angļu valodu, tādējādi policijas darbu apgrūtinot vēl vairāk.

Tikmēr daudzi londonieši demonstrējuši sociālo tīklu labās iezīmes - arī trešdien daudzviet pilsētā pulcējušies simtiem cilvēku, - viņi bruņojušies ar atkritumu maisiem, slotām un citiem uzkopšanas līdzekļiem. Sazinoties sociālajos tīklos, aktīvisti organizējuši spontānas uzkopšanas talkas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu