Elektrības pārrāvumi Vecrīgā šodien no nelegāla pieslēguma

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Vecrīgā radušos elektroenerģijas piegādes traucējumu iemesls ir nesankcionēta darbība ēkā, kuras pirmajā stāvā atrodas transformatoru apakšstacija, pēc sākotnējās apskates secinājuši AS "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" speciālisti.

Kā paziņojumā skaidro "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis, ēkas neapdzīvotajos un neapsargātajos stāvos nezināmas personas izlējušas pagaidām nenoskaidrotu vielu, kas nonākusi uz stāvu zemāk esošās transformatoru apakšstacijas kopnēm.

Patlaban elektroiekārta ir pilnībā sabojāta.

Siksnis informē, ka šodien bez elektrības uz pusotru stundu palika vairāki simti Vecrīgas klientu, bet īsi pirms plkst.15 apgāde bija atjaunota vairumam attiecīgā reģiona klientu.

"Sadales tīkla" speciālisti plānoja normālu elektroapgādi vēl bez strāvas esošajām dažām ēkām atjaunot līdz plkst.17.

Kompānija piebilst, ka "Sadales tīkla" speciālisti arvien biežāk sastopas ar grūtībām, ekspluatējot transformatoru ietaises, jo bieži vien privātīpašnieku nesaimnieciskas darbības vai bezdarbības dēļ cieš uzņēmuma elektroiekārtas, kas vēsturiski izvietotas citu īpašnieku būvēs vai arī nesankcionēti iebūvētas grūti pieejamās vietās.

Jau ziņots, ka tehnoloģiskas problēmas radās vidējā sprieguma apakšstacijā Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī, izraisot traucējumus elektroenerģijas piegādē Vecrīgā.

Saskaņā ar "Latvenergo" elektroatslēgumu karti šodien Vecrīgā avārijas atslēgums fiksēts plkst.13.17. Dati uz plkst.14 liecināja, ka atslēgti bija vairāki desmiti klientu Trokšņu, Smilšu ielā, Meierovica bulvārī un tā apkārtnē.

Elektrības atslēgumi bija ietekmējuši arī citus pakalpojumus. Piemēram, interneta pakalpojumi nebija pieejami "Telia Latvija" klientiem, "Nozare.lv" apstiprināja uzņēmumā.

Arī Valsts ieņēmumu dienesta nams Vecrīgā, Smilšu ielā 1, šodien bija palicis bez elektrības, tādējādi pārkarsuši serveri, kas nodrošina visu dienesta informatīvo sistēmu darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu