Bentley nobriedis SUV izlaišanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vārds Bentley tradicionāli asociējas ar limuzīniem un grezniem kabrioletiem, taču, ejot līdzi modei, britu autobūves uzņēmums plāno izvērst darbību sev netradicionālā virzienā.

Daudziem SUV automobilis ar Bentley zīmolu liksies kaut kas neiedomājams, taču ir vērts atcerēties, ka pirms pavisam neilga laika arī Porsche ražoja tikai ielas sporta auto, bet nu jau ilgāku laiku vācu kompānija piedāvā ļoti veiksmīgu SUV modeli Cayenne, kā arī četru durvju auto Panamera.

Tagad arī Bentley plāno rīkoties, lai apmierinātu maksātspējīgās sabiedrības daļas kāri pēc grezniem SUV automobiļiem, un kompānijas vadītājs Volfgangs Dirheimers, kurš 2002. gadā pārraudzīja augstāk minētā Cayenne ieviešanu, jau esot ticies ar Volkswagen grupas augstāko vadību, lai pārrunātu projekta īstenošanas iespējas, vēsta Automotive News Europe.

Tirgus analītiķi uzskata, ka pat tādam tradīcijām bagātam luksusklases sedanu ražotājam kā Bentley ir iespējas izvērsties un cita starpā piedāvāt SUV automobili par 120 vai vairāk tūkstošiem eiro. Pircēji šādam auto noteikti atrastos, uzskata Barclays Capital analītiķis Maikls Tindalls. Par to liecina kaut vai Porsche pieredze - pusi no pārdoto auto apjoma veido tieši Cayenne. Piedevām vācieši gatavojas pēc diviem gadiem izlaist vēl vienu, mazāka izmēra SUV. Iespēju izlaist savu pirmo SUV automobili apsver arī Jaguar, un arī Aston Martin klāstā, iespējams, tiks iekļauts šāda tipa auto.

Eksperti norāda, ka interesi ražot greznus SUV automobiļus rada lielās iespējas labi nopelnīt, jo, piemēram, tādos nozīmīgos tirgos kā Krievija un Ķīna šādu mašīnu pircēji bieži vien izvēlas speciāli aprīkotus, individualizētus auto. Turklāt pieprasījums aizvien saglabājas augsts. Piemēram, Ķīnā cilvēkam, kurš noskatījis Porsche Cayenne, rindā var nākties stāvēt pat 15 mēnešus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu