"Latvenergo" lietā aizdomās tiek turētas 17 personas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tā dēvētajā "Latvenergo" amatpersonu lietā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par aizdomās turētām atzinis 17 personas, tostarp sešas amatpersonas, šorīt telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja KNAB priekšnieka vietas izpildītāja Juta Strīķe.

Lieta sarežģīta

Izmeklēšanas laikā notikušas izmeklēšanas darbības 12 ārvalstīs, tajā skaitā bijušas pratināšanas, sacīja Strīķe.

Viņa arī uzsvēra, ka šī lieta ir ļoti sarežģīta, tāpēc gada laikā kopš veiktajām kratīšanām un amatpersonu aizturēšanām nevienam nav izdevies uzrādīt apsūdzības.

Aizdomas par miljona atmazgāšanu

Jau ziņots, ka tā dēvētajā "Latvenergo" amatpersonu lietā ir aizdomas par 1,13 miljonu eiro (791 000 latu) atmazgāšanu, aizturēto vidū 2010.gada vasarā bija pieci uzņēmumu "Latvenergo" un AS "Sadales tīkls" darbinieki un trīs privātpersonas.

Pēc KNAB domām, valsts uzņēmumu pārstāvji, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli un rīkojoties pretēji dienesta interesēm, ar mērķi prettiesiski gūt sev materiālu labumu nodrošinājuši labvēlīgu lēmumu pieņemšanu dažādu privātu uzņēmumu interesēs saistībā ar publiskajiem iepirkumiem un rekonstrukciju vairākos objektos.

Apcietināja "Latvenergo" šefu

Šajā lietā tika apcietināts "Latvenergo" prezidents Kārlis Miķelsons, viceprezidents Aigars Meļko un SIA "Energy Consulting" īpašnieks Andrejs Livanovičs, kuram kopā ar abām "Latvenergo" amatpersonām bijis kopīgs uzņēmums "Innovia", kā arī AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu