Minskā aiztur 100 cilvēkus, kuri protestē pret Lukašenko režīmu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā svētdienas vakarā milicija aizturēja vairāk nekā simts cilvēku, kuri, atsaucoties internetā izplatītajam aicinājumam, Minskas galvenās dzelzceļa stacijas laukumā aplaudēja, tādējādi protestējot pret autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu.

Milicija aizturēja arī žurnālistus, taču pēc personības noskaidrošanas tika atbrīvoti tikai ārzemju, bet ne Baltkrievijas žurnālisti.

Svētdienas pēcpusdienā Minskā notika valsts svētku parāde. Tajā runu teica Lukašenko, apgalvojot, ka Baltkrievijā neizdošoties īstenot tā dēvēto ziedu un krāsaino revolūciju scenārijus, kas, pēc viņa teiktā, esot uzrakstīti dažu valstu galvaspilsētās. Opozīcijas aicinājumam Lukašenko runas laikā protestēt aplaudējot atsaucās vien daži cilvēki, kurus nekavējoties aizturēja privātā tērpti drošībnieki.

Svētdienas naktī Baltkrievijas robežsargi uz četrām stundām aizturēja pirmo Baltkrievijas valsts vadītāju pēc neatkarības atjaunošanas Staņislavu Šuškeviču, kurš ar Viļņas-Minskas vilcienu atgriezās no Lietuvas galvaspilsētas, kur bija ticies ar ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni un piedalījies Demokrātiju Kopienas konferencē. Baltkrievijas robežsardzes amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, vēlāk aģentūrai "Interfax" teica, ka Šuškevičs aizturēts, jo robežsardzē saņemta informācija, kas neesot apstiprinājusies. "Informācijas pārbaudei bija vajadzīgs laiks, taču tā neapstiprinājās," sacīja anonīmā robežsardzes amatpersona.

Svētdien Baltkrievijā bija bloķēta pieeja interneta sociālajiem tīkliem, kurus opozīcija izmanto protesta akciju organizēšanai.

Baltkrievijas opozīcija katru trešdienu aicina savus atbalstītājus pulcēties Minskas centrā, lai klusējot un aplaudējot protestētu pret autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu. Šo protesta akciju dalībniekus aiztur milicija.

Šonedēļ trešdien šādas protesta akcijas laikā tika aizturēts Latvijas Radio žurnālists Uģis Lībietis, kurš pāris stundas vēlāk tika atbrīvots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu