Maluzvejnieku pieķer zvejojam Daugavā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļas nogalē Valsts vides dienesta (VVD) inspektori atklājuši Daugavā vairākus nelikumīgi izliktus zvejas tīklus. Turklāt pārkāpuma vietā ticis pieķerts kāds maluzvejnieks, kurš centies savu lomu un zvejas rīkus noslēpt, tos iesviežot ūdenī, tā pirmdien ziņoja LNT raidījums „Degpunktā”.

VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektori nofilmējuši kādu maluzvejnieku, kurš izvelk no ūdens zvejas tīklus. „Sēdējām slēpnī Daugavā pie HES un ievērojām, ka ūdenī iepeld laiviņa un izceļ tīklus, viņu aizturējām,” pastāstīja VVD pārstāvis Sandris Uldis Arājs.

Tomēr maluzvejnieks, pirms izpeldēšanas krastā, no laivas izmetis ārā savu noķerto lomu. Veicot pārrunas ar likumpārkāpēju, esot panākta sapratne, jo vaininieks pats piekritis vilkt ārā izsviesto zvejas tīklu. Inspektori viņam izskaidrojuši, ka viņa darbības ir nofilmētas un viņš neizvairīsies no atbildības.

Aizturētais vīrietis bija nelikumīgi nozvejojis 41 vimbu un piecus zandartus, konstatēja inspektori. No tiem lielāko daļu varēja palaist atpakaļ upē. Tomēr sešas vimbas un trīs brekši tīklā jau bija beigti, tādēļ maluzvejniekam nāksies maksāt soda naudu.

Maluzvejniekam tika piemērots administratīvais sods 200 latu apmērā, kā arī papildus jāmaksā gandrīz tūkstoš latu sods par dabai nodarīto kaitējumu, vēstīja „Degpunktā”.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu