Apsver iPhone pat ar 5,7 collu ekrānu (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Konkurence viedtelefonu jomā ir sīva, tādēļ Apple, kas līdz šim izlaiduši tikai viena izmēra telefonus, apsver pamatīgu sava piedāvājuma dažādošanu.

Tehnoloģiju gigants Apple plāno tuvākā gada laikā izlaist gan iPhone ar lielāku ekrāna diagonāli, gan arī lētākas ierīces dažādās krāsās, atsaucoties uz četriem avotiem, kas ir labi informēti par Apple plāniem, vēsta aģentūra Reuters.

Tas ir apliecinājums, ka Apple jūt spiedienu no dienvidkorejiešu konkurentiem, kas piedāvā produktus dažādiem sabiedrības slāņiem un gaumēm.

Šobrīd Apple gan vēl tikai lemj par jauniem, lielākiem iPhone, taču informācijas avoti (to vidū ir arī komponenšu piegādātājiem Āzijā tuvu stāvošas personas) Reuters sacījuši, ka jau nākamgad klāstu papildinās iPhone ar 4,7 un 5,7 collu ekrānu.

Apple esot vērsušies pie partneriem Āzijā ar jautājumiem par lielākiem ekrāniem. Vai tas nozīmē, ka tik tiešām būs jaunas specifikācijas iPhone, pagaidām vēl nevar droši apgalvot.

«Viņi nepārtraukti maina produktu specifikācijas, tādēļ nekad nevari būt drošs, vai tas ir galīgais prototips,» sacījis viens no Reuters informācijas avotiem.

Apple jūt spiedienu

Kopš 2011. gadā cīņu ar vēzi zaudēja Apple līdzdibinātājs Stīvs Džobss, inovāciju tempi kompānijā ir palēninājušies. Kamēr mobilo ierīču industrijā lielā cieņā ir tādi rīki, kas ieņem nišu starp viedtālruņiem un planšetdatoriem, Apple piedāvā tikai viena izmēra iPhone.

Tai pašā laikā gan jāatzīmē, ka arī iPhone 5 un 4 collu ekrāna ieviešana savā ziņā bija progress un novirzīšanās no uzņemtā kursa ražot tikai 3,5 collu ierīces, jo, pēc Džobsa domām, šis bija perfektais izmērs patērētāja vajadzībām.

Taujāts, vai nav plānots izlaist dažāda izmēra iPhone, pašreizējais Apple vadītājs Tims Kuks tehnoloģiju konferencē AllThingsD licis noprast, ka par tādiem ir domāts. «Mēs šobrīd neesam pārliecināti, vai esam punktā, kur varētu apkalpot pietiekami daudz cilvēku, un tas [izmēru dažādība] būtu nepieciešama.»

Tāpat Kuks norāda uz lielo ekrānu trūkumiem. Pēc viņa vārdiem, no tā cieš gan baterijas kalpošanas laiks ar vienu uzlādi, ekrāna izšķirtspēja, gan arī spilgtums. Eksperti gan uzskata, ka vilcināšanās izlaist iPhone ar lielāka izmēra ekrānu ir saistīta ar nevēlēšanos sadarboties ar Samsung. iPhone 5 ir in-cell tehnoloģijas ekrāns, kurā skārienjutīgie sensori ir pašā LCD panelī, un tas ir plānāks. Ja Apple vēlētos šobrīd izlaist lielāku telefonu, tam nāktos izmantot principiālā sāncenša Samsung AMOLED ekrānus, un tas jau vairs nav amerikāņu interesēs. Tāpēc tagad tiek meklētas iespējas nepieciešamās detaļas iegūt no citiem partneriem – Sharp Corp, Japan Display un LG Display.

Runājot par lētākiem iPhone ar plastmasas korpusu, Reuters atzīmē, ka uz to nepieciešamību norāda virkne analītiķu un Apple to ir sadzirdējis. Sākotnēji bijis plānots budžeta iPhone ražošanu testa režīmā sākt jau jūnijā, taču tā aizkavējusies. «Krāsu jaukšana prasa vairāk laika nekā plānots, jo Apple ir augsti ideālistiskie standarti,» sacījusi Āzijas komponenšu piegādātājiem tuvu stāvoša persona, piebilstot, ka pirmo 20 miljonu mazcenas iPhone partiju iecerēts piegādāt periodā starp oktobri un decembri.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu