Pabriks: Krievija ir sasniegusi savu mērķi Latvijā (247)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Krievija ir sasniegusi savu mērķi, izveidojot daļā Latvijas iedzīvotāju lielāku lojalitāti pret Krieviju, intervijā LTV raidījumam «Labrīt, Latvija» atzina aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Ministrs skaidroja, ka viņa izpratnē lojalitātes jēdzienam vajadzētu būt gaužām vienkāršam – ja esi Latvijas pilsonis, tad teju automātiski jābūt arī Latvijas patriotam, taču ne allaž tā ir.

«Ja runājam par Krievijas maigās varas ietekmi uz Latvijas sabiedrību, tad pirmais ir radīt labu iespaidu par Krieviju un ka Krievija ir numur viens lojalitātes izvēlē.

Diemžēl daļā sabiedrības šis mērķis jau ir sasniegts,» sacīja ministrs.

Būtiska ir spēcīga sabiedriskā medija izveide

Pabriks norādīja, ka šīs problēmas risināšanai ļoti būtiska ir spēcīga sabiedriskā medija izveide, kas būtu spēcīgs konkurents ārvalstu - pamatā austrumu mediju gatavotajai informācijai, kurai ir savi noteikti mērķi, tostarp piedāvājot alternatīvas kā raidījumu izvēlē, tā arī dažādu seriālu un filmu izvēlē.

Ministrs arī norādīja, ka šajā gadījumā nevar vilcināties ar tālāku sabiedriskā medija izveides koncepcijas atlikšanu, norādot, ka, lemjot par Latvijas Radio un Latvijas televīzijas apvienošanu, viņam bija atšķirīgs viedoklis no citiem frakcijas pārstāvjiem un valdošajā koalīcijā ietilpstošās Nacionālās apvienības.

Jau vēstīts, ka,

saskaņā ar drošības iestāžu ziņojumiem, Krievija arvien vairāk cenšas atjaunot savu ietekmi bijušajā PSRS teritorijā, īstenojot tā saukto maigo varu.

Iepriekš Pabriks medijiem norādījis, ka Krievijas maigā vara Latvijā izpaužas ekonomikā, masu saziņas līdzekļos, caur nevalstiskām organizācijām un partijām. Piemēram, ja televīzijā regulāri redzam labas austrumos veidotas detektīvfilmas, bet nav seriālu, kuri būtu nākuši no Skandināvijas un citām valstīm. Tādā gadījumā tos skatošais cilvēks lēnām sāk sevi identificēt ar konkrētu kultūru.

Komentāri (247)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu