Kots sola noturēt viedokļu līdzsvaru Latvijas Televīzijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) valdes loceklis Edgars Kots šodien Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē solīja noturēt viedokļu līdzsvaru Latvijas Televīzijā gan Valsts prezidenta vēlēšanās, gan iespējamajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās.

Kots uzsvēra, ka LTV nav un, kamēr viņš būs vadītājs, arī nebūs galvenā redaktora amata. Programmas satura veidošana ir un būs decentralizēta.

Gatavojoties referendumam par 10.Saeimas atlaišanu un iespējamajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām, LTV rīkos daudzus diskusiju raidījumus, cenšoties aptvert iespējami plašu viedokļu diapazonu. Vienlaikus netikšot pieļauta klaja politiska aģitācija, kādu atļāvies Kārlis Streips raidījumā "Skats no malas", kad viņš nosauca parlamentu par "salašņu bandu", mudināja balsot par "Vienotību", vienlaikus norādot, ka šai apvienībai jāatbrīvojas no tās pašreizējiem līderiem Valda Dombrovska, Solvitas Āboltiņas, Arta Kampara un dažiem citiem politiķiem. Kots esot nosūtījis Streipam vēstuli, kurā norāda uz politiskās aģitācijas nepieļaujamību raidījumā.

Atbildot uz deputātes Ilmas Čepānes (V) jautājumu, kāpēc LTV veido trešo kanālu, ja sūdzas, ka nav naudas, Kots paskaidroja, ka LTV trešais kanāls būs interaktīvs kanāls internetā, kas tiek veidots uz LTV arhīva bāzes, kurā esot 20 000 stundu ieraksti. Trešais kanāls sadarbosies ar reģionālajām televīzijām, bet kopā ar Latvijas Kultūras akadēmijas un Latvijas Universitātes studentiem taps raidījumi "Studentu rīts" un "Studentu ziņas". Tāds televīzijas kanāls jau darbojas Lietuvā.

Valsts budžeta dotācija LTV ir septiņi miljoni latu, bet kopējais budžets - desmit miljoni latu. Visiem LTV darbiniekiem ir apmaksāta veselības apdrošināšana, kādas nav, piemēram, Saeimas deputātiem un darbiniekiem. Kots skaidroja, ka tā saskaņā ar koplīgumu ir kompensācija par 15% algas samazinājumu.

Deputātiem bija vairāki pārmetumi par LTV Ziņu dienesta darbu, kas plaši atspoguļojis 9.maija svinības Maskavā un Rīgā, bet nav pat pieminējis 8.maija pasākumu Lestenes kapos, kurā piedalījās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aizsardzības ministri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu