Jemena izdzenā miermīlīgu protestu, nogalinot 20 cilvēkus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jemenas varas iestādes Taizas pilsētā centušās izdzenāt četrus mēnešus ilgo sēdstreiku. Pret protestētājiem atklāta uguns, un bojā gājuši vismaz 20 cilvēki, ziņo BBC.

Jemenas varas iestādes arī nodedzinājušas protestētāju apmetni.

Jemenas iedzīvotāji jau mēnešiem ilgi rīko dažādas protesta akcijas, pieprasot prezidenta Ali Abdullas Saleha atkāpšanos. Prezidents līdz šim visus aicinājumus atkāpties noraidījis.

Taiza bija viena no pirmajām Jemenas pilsētām, kurās, iedvesmojoties no revolūcijām Tunisijā un Ēģiptē, sāka protestus pastāvošā režīma maiņai.

"Drošības spēki Taizas pilsētā uzbruka, šāva uz cilvēkiem, dedzināja viņu teltis. Brīvības laukumā bija arī liela skatuve, no kuras spēlēt lugas, mūziku. Bija arī neskaitāmas teltis un mākslas galerija. Šeit mēdza notikt visi sabiedriski nozīmīgie pasākumi. Taču viņi protestētājus nogalināja. Trijos naktī viņi ieradās ar buldozeriem un visu šeit noārdīja. Laukumā nav palicis vairs nekas, viņi pat šeit uzkopa, lai nevienam pat neienāktu prātā, ka te kas tāds noticis," stāsta kāds aculiecinieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu