Arī vācieši Ušakova stāvokli vērtē kā nopietnu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā naktī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) aizvests uz Vāciju un ievietots Berlīnē klīnikā "Charite", informēja mēra preses sekretāre Anna Kononova. Berlīnes klīnikas mediķi viņa veselības stāvokli raksturo kā nopietnu, bet stabilu. Ušakovs atrodas miega stāvoklī kopš pagājušās svētdienas. Viņš elpo pats, taču paralēli tam viņam tiekot veikta mākslīgā plaušu ventilēšana.

Ušakovu uz Berlīni ar speciālu medicīnisko lidmašīnu no Vācijas nogādāja Vācijas mediķi. Kononova informēja, ka Rīgas mēra transportēšana uz Vāciju noritējusi veiksmīgi.

Berlīnē pie Rīgas mēra patlaban atrodas viņa sieva Jeļena Ušakova, kā arī preses sekretāre Kononova.

Par Ušakova pārvešanu vakar tika izlemts pēc vairākiem ārstu konsīlijiem, kā arī apspriežot situāciju ar viņa piederīgajiem, jo mēra veselības stāvoklis bija smags.

Ušakova stāvoklis ir smags, iespējams, jāveic aknu transplantācija

Portāls TVNET jau vēstīja, ka Nilam Ušakovam, iespējams, ir jāveic aknu transplantācija, taču Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova šo informāciju pagaidām neapstiprina.

Kononova jau vakar atzina, ka karstuma dūriena un skābekļa bada dēļ mēram cietusi visa iekšējo orgānu sistēma, tāpēc, konsultējoties ar ārvalstu kolēģiem, speciālisti ieteica pārvest Ušakovu uz Berlīnes klīniku, kur ārstiem ir lielāka pieredze šādu gadījumu ārstēšanā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka runa ir par muskuļa šķiedru bojājumiem, kādi var rasties pēc pārkaršanas, lielas fiziskas slodzes un citos apstākļos. Tas var izraisīt organisma saindēšanos, jo muskuļu audi var nonākt citās orgānu sistēmās.

Ušakovs slimnīcā nonāca 21.maijā pēc tam, kad piedalījās "Nordea" Rīgas maratonā. Mērs gatavojās noskriet 21 kilometra distanci, taču dažus desmitus metru pirms finiša Ušakovam kļuva slikti, un viņš zaudēja samaņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu