Liepājas skolas teritorijā atrod nesprāgušu lādiņu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdien ap pusdiviem dienā Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas ēku kompleksā Alejas ielā, veicot remontdarbus, strādnieks atrada artilērijas lādiņu.

Vīrietis ar lāpstu attīrījis pamatus ēkai, kas atrodas skolas pagalmā, kad uzdūries kādam metāla priekšmetam. Attīrot zemi, viņš konstatējis, ka atradums ir kara laika mantojums – lādiņš.

Nekavējoties izsaukta policija un Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti. Likumsargi evakuējuši ļaudis no mācību iestādes un norobežojuši teritoriju. Tāpat evakuēti bērni no bērnudārza Toma ielā, kas atrodas netālu.

Mākslas skolas audzēkņi un pedagogi devušies mājup, jo, kamēr nebija ieradušies sapieri un lādiņu aizveduši prom neitralizēšanai, mācību iestādē nebija atļauts ieiet. Savukārt pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņiem pakaļ ieradušies vecāki, bet līdz tam bērni kopā ar audzinātājām devušies pastaigā pa Jūrmalas parku.

Valsts policijas darbinieki notikuma vietā dežurēja tikmēr, kamēr no Saldus ieradās sapieri.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu