Stross-Kāns atkāpies no amata

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Seksuālos noziegumos apsūdzētais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Stross-Kāns atkāpies no amata, ceturtdien paziņoja SVF.

"Ar neizsakāmām skumjām jūtu, ka man šodien ir jāpaziņo valdei, ka atkāpjos no SVF izpilddirektora amata," teikts Strosa-Kāna paziņojumā.

"Vēlos teikt, ka ar vislielāko pārliecību varu apgalvot, ka visas apsūdzības pret mani ir izdomātas,"

paziņojumā uzsver Stross-Kāns.

Pašlaik viens no pasaules ietekmīgākajiem cilvēkiem atrodas Ņujorkas Raikersailendas cietumā un paziņojumā SVF valdei uzsvēris, ka šādu lēmumu pieņēmis, domājot par savu ģimeni un SVF turpmāko darbu. Stross-Kāns paziņojumā skaidro, ka patlaban nolēmis ziedot visus savus spēkus un laiku, lai pierādītu savu nevainību. Nevainības pierādīšana esot cieši saistīta ar viņa vēlmi aizstāvēt arī SVF godu.

Par aizstājēju lems drīz

Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvji tikmēr jau paziņojuši, ka par jaunā vadītāja izraudzīšanos informēs tuvākajā laikā.

Patlaban Strosu-Kānu prombūtnes laikā aizstāja viņa pirmais asistens Džons Lipskis.

Bargas apsūdzības

Policija sestdien viņu aizturēja Ņujorkas Džona Kenedija lidostā, iekāpušu aviokompānijas "Air France" lainerī, kam bija paredzēts izlidot uz Parīzi.

32 gadus veca viesnīcas "Sofitel" darbiniece Ņujorkas Taimskvērā apsūdz Strosu-Kānu izvarošanas mēģinājumā, bet svētdien ASV prokuratūra Strosam-Kānam izvirzīja apsūdzības par kriminālu seksuālu aktu, izvarošanas mēģinājumu un nelikumīgu brīvības atņemšanu.

Pirmo iesniegumu atbrīvot Strosu-Kānu pret drošības naudu tiesa noraidīja, bet viņa advokāti atkārtoti lūgs viņa atbrīvošanu pret drošības naudu, kā arī līdz tiesas sēdei noteikt viņam mājas arestu un elektronisko uzraudzību.

Tiesas process var ilgt pat vairāk nekā sešus mēnešus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu