Saab un Spyker noslēdz jaunu finansēšanas darījumu Ķīnā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zviedrijas autobūves kompānija "Saab Automobile" un tās īpašnieks - Nīderlandes ekskluzīvo sporta automašīnu ražotājs "Spyker Cars N.V." - noslēguši pamata vienošanos ar Ķīnas uzņēmumu "Pang Da Automobile", kas paredz tirdzniecības un ražošanas kopuzņēmuma izveidi, pirmdien paziņoja "Spyker".

"Pang Da" sākotnēji investēs 30 miljonus eiro (21,08 miljonus latu), lai iegādātos "Saab" automašīnas, un vēl 15 miljonus eiro (10,5 miljonus latu), lai iegādātos papildu automobiļus 30 dienu laikā pēc pirmā pirkuma.

Savukārt apmaiņā pret šīm investīcijām Ķīnas uzņēmums iegūs līdz pat 24% "Spyker" akciju.

"Abas puses ir pārliecinātas, ka šī partnerība ļaus "Saab Automobile" un "Pang Da" izveidot spēcīgu sadarbību, sākotnēji tirdzniecībā un vēlāk arī "Saab" automašīnu ražošanā Ķīnā," sacīja "Spyker" vadītājs Viktors Millers.

"Spyker" norāda, ka ""Pang Da" ir Ķīnā lielākais akciju biržā kotētais automašīnu izplatītājs, kam valstī pieder vairāk nekā 1100 tirdzniecības vietas."

Pirmdienas paziņojums izskanējis mazāk nekā nedēļu pēc tam, kad "Spyker" informēja par vienošanās laušanu ar Ķīnas uzņēmumu "Hawtai Motor Group".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu