Saskaņas centra politiķa firma Jūrmalā pelna bez konkursa (61)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kāda ietekmīga Saskaņas centra Jūrmalas politiķa privātfirmai jau gadu sekmīgi izdodas bez konkursa no Jūrmalas ūdens iegūt iespēju pelnīt ar grāvju rakšanu. Pilsētas ūdenssaimniecības uzņēmumu pārvalda kāds cits Saskaņas centra politiķis, kas amatā nonācis, pateicoties ģimenes apstākļiem. Nu abiem saskaņiešiem radusies laba saskaņa biznesā.

Tomēr grāvju rakšanas organizācija Jūrmalā labi izskatās tikai uz papīra. Dabā redzami nepadarīti darbi un uzpūstas tāmes par padarītajiem. Ir arī apšaubāma firmas piesaistes lietderība, jo firmas vārdā grāvjus attīra pašvaldības uzņēmuma darbinieki.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Larisa Loskutova ir arī Saskaņas centra Jūrmalas nodaļas vadītāja. Šīs nodaļas valdē ir arī viņas dzīvesdraugs Aleksejs Volkovs. Abu saskaņiešu draudzības laikā Volkovs kļuva par pašvaldības uzņēmuma Jūrmalas ūdens valdes priekšsēdētāja vietnieku ar tiesībām patstāvīgi slēgt līgumus. Saskaņas Jūrmalas nodaļā ir arī SIA Trinity Industry īpašnieks un vienīgais valdes loceklis Andrejs Podmazovs. Visi trīs kandidē šajās pašvaldību vēlēšanās. Loskutova kā pirmā, Volkovs kā trešais un Podmazovs kā sestais.

Pašvaldības ūdens uzņēmuma pienākums ir kopt pilsētas meliorāciju – rakt grāvjus un esošos attīrīt no bebru sanesumiem. No pērnā gada rakšanas un grāvju tīrīšanas darbus Jūrmalas ūdens sāka pasūtīt, nerīkojot ne konkursu, ne cenu aptauju. Pie pasūtījumiem tika kādā Majoru dzīvoklī reģistrēta SIA Trinity Industry, kas pieder jau pieminētajam Saskaņas centra Jūrmalas nodaļas priekšsēdētājas vietniekam Andrejam Podmazovam. Firmas gada pārskats liecina, ka Jūrmalas ūdens pārskaitījumi ir vienīgais ienākumu avots.

Tīra kā pagadās vai nemaz

Dabā redzams, ka grāvji iztīrīti kā pagadās. Vietām nav tīrīti nemaz.

Jūrmalniekiem tas izmaksājis 41 000 latu pērn un 8000 šogad.

Pēdējos darbus Podmazova Trinity Industry veica vēl šonedēļ. Par to pašvaldības uzņēmums Podmazova firmai samaksāja 2000 latu.

Pašvaldības uzņēmums Podmazova firmai uzticēja grāva tīrīšanu pie mājas, kuras pagalms bija applūdis, tādēļ saimniece lūdza Jūrmalas domi pie mājas izrakt notekgrāvi. Atbraukuši Jūrmalas ūdens darbinieki un grāvi izrakuši. Darbus vadījis Podmazovs.

Podmazova pakalpojumi - pilnīgi lieki

Kāds Jūrmalas ūdens darbinieks mums pauda viedokli, ka Podmazova pakalpojumi ir pilnīgi lieki, jo viņš tik un tā izmanto pašvaldības uzņēmuma resursus. Jūrmalas ūdenī strādā avārijas brigāde, kas no avārijām brīvajos brīžos esot nodota Podmazova rīcībā. Ar šo brigādi viņš arī veic tā paša Jūrmalas ūdens pasūtījumus. Podmazova firmas gada pārskatā minēts, ka firmā algu 500 latus gadā saņem tikai viņš pats. Vairāk nevienu darbinieku nealgo.

Kā liecina Nekā Personīga rīcībā esošie dokumenti,

Jūrmalas ūdens dažu dienu laikā pārskaitījis 5000 latu Andreja Podmazova firmai. Podmazovs savukārt šo naudu izņēmis kādā no bankomātiem.

Žurnālistus no sanāksmes izvada ar apsardzi

Lai noskaidrotu, kur paliek nauda, žurnālisti ieradās Saskaņas centra pašvaldības deputātu kandidātu prezentācijā kādā Kauguru skolā. Podmazovu un Volkovu tas neiepriecināja. Žurnālistus ar apsardzes palīdzību no sanāksmes izraidīja.

Žurnālists: «Mēs jums gribam uzdot jautājumu par jūsu firmas sadarbību ar Jūrmalas ūdeni.»

Andrejs Podmazovs, SC Jūrmalas nodaļas priekšsēdētāja vietnieks, SIA Trinity Industry īpašnieks: «Es Jūrmalas ūdenī nestrādāju.»

Žurnālists: «Lai jūs strādājat vai nestrādājat, man jums ir jāuzdod jautājums par sadarbību ar Jūrmalas ūdeni. Kādus pakalpojumus jūs veicat pašvaldības uzņēmumam Jūrmalas ūdens? Par ko jūs saņemat naudu pašvaldības uzņēmumā Jūrmalas ūdens? Vai taisnība, ka jūs šo naudu esat iztērējis, nevis novirzījis mērķiem?»

Podmazovs: «Nē, tas nav taisnība.»

Žurnālists: «Kas tad ir taisnība? Cik jūs esat saņēmis naudu no pašvaldības uzņēmuma Jūrmalas ūdens? Vai tā ir taisnība, ka jūs esat izņēmis no bankomātiem un iztērējis šo naudu? Šeit pat Nometņu ielā bankomātā, vai tā ir taisnība, Podmazova kungs?»

Aleksejs Volkovs, Saskaņas centra Jūrmalas nodaļas valdes loceklis, PU Jūrmalas ūdens valdes priekšsēdētāja vietnieks: «Jūs ziniet ko, viss ir likumīgi, ja. Ja jūs kaut ko redziet nelikumīgi, man daudz strādā jūrmalnieki.»

Žurnālists: «Bet ko jūsu partijas biedrs, kādus pakalpojumus piegādā Jūrmalas ūdenim?»

Volkovs: «Viņš, man liekas, ka iepirkumos viņš piedalījies, vienkārši strādā.»

Žurnālists: «Es neatradu Iepirkuma uzraudzības birojā nevienu iepirkumu ar Trinity uzņēmumu.»

Volkovs: «Viņš tad nebija. Ir tāda cenas aptauja. Ziniet?»

Žurnālists: «Esmu dzirdējis.»

Volkovs: «Es varu piedāvāt piecām, sešām firmām, un viņi man sūta savus piedāvājumus, savas tāmes...»

Partija satraukta par reputāciju pirms vēlēšanām

Ar Loskutovas, Volkova un Podmazova saimniekošanu nav mierā arī Saskaņas centrā. Jūrmalas nodaļas revīzijas komisijas priekšsēdētājs, viņš arī deputāta kandidāts, uzskata, ka Volkova un Podmazova bizness draud Saskaņai ar zaudējumu vēlēšanās.

Oļegs Vasiļonoks, Saskaņas centra Jūrmalas nodaļas Revīzijas komisijas priekšsēdētājs: «Ja tādi fakti par šitādām mahinācijām, kas tur ir minēti, apstiprināsies,

es, iespējams, rosināšu šos biedrus, partijas biedrus Jūrmalas nodaļas Alekseju Volkovu un Andreju Podmazovu izslēgt no partijas.»

Citkārt tik izlēmīgais un uz asiem izteikumiem gatavais pilsētas mērs Juris Visockis nu plāta rokas nevarībā. Bez Saskaņas piekrišanas viņš nevar tikt galā ar politisko Jūrmalas ūdens valdi, kas izkārto pasūtījumus savējiem.

Juris Visockis, Jūrmalas domes priekšsēdētājs (Vienotība):

«Nav tik vienkārši tikt no viņiem vaļā, jo jāmaksā visādi pabalsti un tā tālāk, un tā tālāk, tas ir tūkstošiem.

Ja es būtu vienīgais, tad es to lietu sakārtotu. Ja es būtu šā uzņēmuma vadītājs. Vienīgais. Bet man vēl ir vismaz 10 koalīcijas biedru. Un es esmu viens no vienpadsmit. Un viss. Ja mani neatbalsta tie paši 10, es izdarīt neko nevaru.»

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu