Saab Ķīnas partneris kliedē bažas par plānoto darījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas autobūves kompānijas "Saab Automobile" jaunais partneris - Ķīnas uzņēmums "Hawtai Motor Group" - piektdien noraidījis Zviedrijas vēstnieka Pekinā paustos apgalvojumus, kas radījuši bažas par tā spēju glābt Zviedrijas automašīnu zīmolu.

Otrdien "Saab" pavēstīja par darījuma noslēgšanu ar "Hawtai", kas paredzējis kompānijā investēt 150 miljonus eiro (105,4 miljonus latu) un izveidot kopuzņēmumus ražošanas, tehnoloģiju un izplatīšanas segmentos.

Taču zviedru laikraksts "Svenska Dagbladet" ceturtdien vēstīja, ka Zviedrijas vēstnieks Ķīnā Larss Frēdens brīdinājis Ārlietu ministriju, ka "Hawtai" pārspīlējis ražošanas rādītājus un pēdējo gadu laikā vairākkārt mainījis vadītājus.

"Mēs neesam saņēmuši nekādas sūdzības pa oficiālajiem kanāliem," piektdien sacīja Ķīnas kompānijas preses pārstāvis Gao Hundzjuņs.

Viņš uzsvēra, ka ir neiespējami pārspīlēt korporatīvos rādītājus, jo tos publisko oficiālas autorūpniecības grupas.

Runājot par stabilitāti uzņēmuma augstākajos vadības līmeņos, Gao norādīja, ka augstākā ranga vadītāji kompāniju nav pametuši, bet gan vienkārši nosūtīti vadīt no jauna izveidotas struktūrvienības, kas dibinātas, "Hawtai" realizējot paplašināšanos.

"Viņi joprojām strādā kompānijā. Jūs varat atnākt jebkurā laikā un viņus ieraudzīt," sacīja Gao.

Frēdena ceturtdien publiskotajā ziņojumā arī teikts, ka, neskatoties uz "Hawtai" pastāvēšanu jau desmit gadus, automašīnas kompānija ražojusi vien aptuveni gadu, tādējādi tā nav gatava palīdzēt "Saab".

Taču Gao uzsver, ka "Hawtai", kas mēdza ražot automašīnas Dienvidkorejas autobūves uzņēmumam "Hyundai", 2004.gadā sācis piedāvāt vieglos apvidus automobiļus ar savu zīmolu.

Tikmēr Zviedrijas vēstniecības Ķīnā amatpersonas piektdien pavēstīja, ka nevar šobrīd komentēt šo paziņojumu, novirzot jautājumus uz Ārlietu ministriju Stokholmā.

"Saab" preses pārstāvis Ēriks Gērs ceturtdien sacīja, ka ir "nedaudz vīlies, ka vēstniecības ziņojuma interpretācija medijos nav bijusi gluži pareiza."

Viņš piebilda, ka Frēdens bijis klāt paziņojuma brīdī par partnerības noslēgšanu ar Ķīnas kompāniju un pats vairākas reizes preses konferences laikā apsveica Nīderlandes ekskluzīvo sporta automašīnu ražotāja "Spyker Cars N.V." vadītāju Viktoru Milleru.

Kā ziņots, "Spyker" iegādājās "Saab" no ASV autobūves koncerna "General Motors" 2010.gada janvārī, taču kompānija saskārusies ar grūtībām iegūt finansējumu Zviedrijas autoražotāja darbības nodrošināšanai.

"Saab" aprīļa sākumā bija spiests apturēt ražošanu, jo uzņēmums nav spējis norēķināties ar detaļu piegādātājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu