Latvijā bagātākās sievietes - Lipmane, Kaca un Lībane-Šķēle

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas bagātākās sievietes šogad ir lielākā zāļu ražotāja akcionāra Kirova Lipmana dzīvesbiedre Anna Lipmane, kompāniju "Triatels" un "Telekom Baltija" līdzīpašniece Ludmila Kaca un politiķa Andra Šķēles sieva Kristiāna Lībane–Šķēle, liecina žurnālā "VIP Lounge" publicētais "Baltic Screen" sadarbībā ar "Lursoft" datu bāzēm un korporatīvo finanšu kompāniju "Laika Stars" veiktais pētījums.

Lipmanes "Grindeks" akciju paketes vērtība ir 22 miljoni latu, Kacas īpašumu kopējā vērtība ir 13 miljoni latu, bet Lībanes–Šķēles īpašumu vērtība tiek lēsta desmit miljonu latu apmērā.

"Baltic Screen" kā interesentu faktu min to, ka Latvijā bagātāko sieviešu pirmajā desmitniekā ir vēl divas Šķēļu ģimenes pārstāves, savukārt pārējās četras vietas tajā ieņem Rīgas ostas minerālmēslu pārkrāvēja "Alpha Osta" līdzīpašniece, plašākai sabiedrībai mazpazīstamā Lada Duhovnaja, vēl viena tranzītnozares uzņēmēja Tatjana Omeļčenko, kā arī bijušā "Parex bankas" saimnieka kādreizējā dzīvesbiedre Tatjana Kargina un degvielas uzpildes staciju tīkla "Viada" līdzīpašniece Alla Moroza.

Daudzas pazīstamas uzņēmējas sarakstu šogad arī pametušas, un to vietā zināmākās ir Irēna Pulkinena, Jeļena Bondarika un Ella Miluša, savukārt Ieva Plaude-Rēlingere, neraugoties uz formālo maksātnespēju, vietu pirmā simtnieka lejasdaļā ir saglabājusi, piebilst saraksta veidotāji.

Saskaņā ar pētījuma datiem Latvijas bagātāko sieviešu pirmā desmitnieka kopējais īpašumu novērtējums šogad ir 100 miljoni latu, kas ir 31,6% vairāk nekā pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu