Tuvo Austrumu laikraksti brīdina par atriebību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Laikraksti Tuvajos Austrumos, arī Osamas bin Ladena dzimtajā Saūda Arābijā, otrdien pauda gandarījumu par starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" līdera nogalināšanu, vienlaikus brīdinot par iespējamo atmaksu.

Daži laikraksti pauž bažas par to, kādas varētu būt sekas ASV specvienības īstenotajai operācijai, kurā bin Ladens tika nogalināts, sakot - pareizāk būtu bijis, ja "Al Qaeda" līderis būtu arestēts.

Saūda Arābijas laikraksta "Asharq Al Awsat" pirmo lapu rotā liels virsraksts - "Slepkava ir nogalināts".

"Tā dēvētais mudžahedīnu līderis nogalināts savā greznajā mājā, nevis džihāda kaujas laukā," publikācijā "Bin Ladens miris savās mājās" raksta žurnālists Tareks Hamids, norādot - līdera nāve ir smags trieciens "Al Qaeda".

Bin Ladena tēvam 54 bērni

Bin Ladens dzimis Saūda Arābijā. Tēvam Mohammadam bin Ladenam viņš bija viens no 54 bērniem. Rijādas varasiestādes 1994.gadā anulēja viņa pilsonību.

Saūdarābu politiskais komentētājs Davuds aš Šerians atzina operācijas "simbolismu" un "pozitīvo iespaidu uz Savienoto Valstu tēlu".

Tomēr "bin Ladena nogalināšana raisa jautājumus gan par izraudzīto [operācijas īstenošanas] laiku, gan detaļām, un tas var kaitēt Savienoto Valstu tēlam arābu un islāma pasaulē", Šerians raksta Londonā iznākošajā laikrakstā "Al Hayat".

Labāk būtu bijis tiesāt

Būtu bijis labāk, ja bin Ladens tiktu arestēts - "ja [teroristu grupējuma] līderim būtu jāstājas tiesas priekšā tāpat kā bijušajiem Irākas līderim Sadamam Huseinam, tas "Al Qaeda" vājinātu daudz spēcīgāk", spriež Šerians.

Amerikāņu operācija "bija vēlēšanu uzvara Barakam Obamam, bet "Al Qaeda" tā kaitējusi maz", lasāms Jordānijas laikrakstā "Al Arab Al Yawm".

""Al Qaeda" ir zaudējusi līderi, bet tās sekotāji centīsies atriebt viņa noslepkavošanu,

radot ārkārtas situāciju terorisma apkarošanas koalīcijai, kurai ir jābūt gatavai atmaksai."

Irānas konservatīvajā laikrakstā "Kayhan" treknā šriftā lasāms virsraksts "Amerika nogalinājusi pati savu algotni".

"Ziņa par bin Ladena nāvi garantēs Obamas atrašanos Baltajā namā vēl četrus gadus," paredz cits irāņu konservatīvais izdevums "Jam e Jam".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu