Krievija pieprasa 20 gadu cietumsodu dubultaģentam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija otrdien paziņoja, ka tā par sadarbošanos ar ASV pieprasīs 20 gadu cietumsodu savam spiegam, kura dēļ pagājušajā gadā no ASV tika izraidīti desmit Krievijas slepenie aģenti.

Federālais drošības dienests (FDD) paziņojis, ka tas beidzis pārbaudīt bijušā ASV veicamo slepeno operāciju departamenta vadītāja vietnieka darbību un izvirzījis viņam apsūdzības valsts nodevībā un dezertēšanā. Uzskata, ka aizdomās turētais Aleksandrs Potejevs atrodas ASV un tiks tiesāts prombūtnē.

"FDD izmeklēšanas departaments beidzis izmeklēt Krievijas pilsoņa Aleksandra Potejeva darbību," ziņu aģentūras citē FDD paziņojumu. "Apsūdzības raksts tika iesniegts Maskavas apgabala kara tribunālam, un noklausīšanās bija paredzēta 21.aprīlī," teikts Krievijas slepenā dienesta paziņojumā.

Liels trieciens krievu izlūkiem

Pēc spiegu atklāšanas, kuru vidū bija arī mediju sensācija Anna Čapmana un citi, kas strādāja ASV austrumu piekrastē, vairāki izlūkdienesta darbinieki atzina, ka viņu ASV pārraudzības programma ir cietusi smagu triecienu.

Bijušais spiegs un pašreizējais premjerministrs Vladimirs Putins kādā televīzijas raidījumā pagājušā gada decembrī

nodēvēja dubultaģentu par "cūku, kas to tūkstošreiz nožēlos".

Ziņās bija teikts, ka "C" direktorāts, kura vadītāja vietnieks bija Aleksandrs Potejevs, nodarbojās ar ilgtermiņa aģentu izvietošanu ārvalstīs, kur viņi cenšas izlikties par vietējiem iedzīvotājiem.

Dubultaģents no Krievijas aizbēdzis

"Viņš aizbēga no Krievijas dažas dienas pirms Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva brauciena uz Vašingtonu jūnijā un patlaban atrodas ASV," aģentūra "Interfax" citē kādu vārdā neminētu drošības dienesta darbinieku.

ASV paziņoja par desmit krievu spiegu arestu dažas dienas pēc Medvedeva vizītes un galarezultātā apmainīja viņus pret četriem krieviem, kuri esot spiegojuši Rietumu labā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu