Lipmans: Liepājas Metalurgu vēl var pacelt (63)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Metalurģijas uzņēmumu AS «Liepājas metalurgs» (LM) vēl ir iespējams glābt. Tā sarunā ar portālu TVNET sacīja viens no tā akcionāriem Kirovs Lipmans. Viņš uzskata, ka esošajai vadībai būtu jākaunas par savu neprofesionālo darbu.

Lai arī Lipmans patlaban atrodas Helsinkos, kur vēro Pasaules čempionātu hokejā, viņš bija dzirdējis par kratīšanām uzņēmumā.

«Akcionāri ir paši vainīgi pie tā,» viņš teica un skaidroja, ka privāts uzņēmums nedrīkstēja strādāt tik slikti un izveidot tādus parādus.

Man būtu kauns, ja es tā vadītu šo uzņēmumu.

Lipmans uzsvēra - kad viņš vadīja šo uzņēmumu, neviens viņam nepalīdzēja, bet kompānija strādāja daudz veiksmīgāk.

Jau pirms desmit gadiem viņš teicis un arī tagad uzskata, ka esošā uzņēmuma vadība strādā neprofesionāli un ir nekompetenta.

Piemēram, nav pieņemams, ka cilvēks nodzīvo Latvijā vairākus desmitus gadu, taču neprot runāt un pat nesaprot latviešu valodu. «Kā tā var vadīt rūpnīcu? Kādām smadzenēm jābūt?» viņš retoriski jautāja.

LM nonāk finanšu grūtībās

LM vadības nekompetence izpaužas arī pēdējā laika notikumos, kas parāda kompānijas slikto finanšu situāciju. «Tagad parādās, kā uzņēmums ir vadīts.» Vienlaikus viņam esot žēl vairāku LM vadošo darbinieku, kuri bija spiesti izpildīt akcionāru rīkojumus.

Jautāts, kādu iespaidu kompānijas finanšu grūtības atstās uz bankām un citiem kreditoriem, Lipmans atgādināja savu piedāvājumu nodrošināt uzņēmumu ar apgrozāmajiem līdzekļiem un investoru. Viņš pauda izbrīnu par finanšu ministra Andra Vilka izteikumiem, ka Lipmans tikai muldot.

Viņa iepriekšējā darbība gan LM, gan zāļu ražotājā AS «Grindeks» pierādot, ka viņš savas dzimtenes labā daudz darījis. Lai arī viņam ārpus Latvijas dzīvo radinieki labos amatos, viņš nav pametis Latviju.

Lipmans jau iepriekš pacēlis LM, kad tam draudēja bankrots. Viņš bijis gatavs kompāniju pacelt arī trešo reizi, taču bez šiem akcionāriem: «Viņi jau man neļaus strādāt.»

Kas notiks ar darbiniekiem?

«Ja valdība būs gudra, ātri atrisinās šīs problēmas un izolēs tos, kuri noveda uzņēmumu līdz šai situācijai, saglabāsies gan darba vietas, gan algas, viss būs labi. LM ir jāstrādā labi.» Viņam esot žēl esošo darbinieku, kuri grūtos apstākļos strādā darbu par niecīgu atalgojumu.

Runājot par neprofesionālo uzņēmuma vadības darbību, Lipmans vērsa uzmanību uz LM struktūru. Iepazīstoties ar pagājušā gada darbību, akcionārs secinājis -

traģiski, ka uzņēmumā nav pat mārketinga speciālistu.

Struktūra liecinot arī par citu nekompetenci.

Kas notiks turpmāk?

Lipmans saredz tikai vienu notikumu scenāriju - pēc iespējas ātrāk izolēt abus lielākos akcionārus Sergeju Zaharjinu un Iļju Segalu un nomainīt kompānijas valdi. Tad notikumi varētu pavērsties pozitīvā virzienā.

«Metalurgu vēl var pacelt,» viņš rezumēja.

Portāls TVNET jau ziņoja, ka kriminālprocesā, kas sākts saistībā ar iespējamu LM vadības noziedzīgu rīcību, Valsts policija šodien veikusi 14 kratīšanas. Pagaidām kriminālprocesā nevienai personai nav piemērots aizdomās turētā statuss, nav arī neviena aizturētā. Procesuālās darbības joprojām notiek. Kratīšanās izņemti dažādi priekšmeti - tai skaitā datori un dokumenti.

Komentāri (63)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu