Cadillac iegūs «superkruīza kontroli» (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: General Motors

Cadillac ir sagatavojusi un sāk testēt pusautomātiskās auto vadīšanas sistēmu Super Cruise.

Kompānijas inženieri šobrīd testē, kā jaunā sistēma reaģē uz reāliem ceļa apstākļiem, kas ne vienmēr ir ideāli un mainās. Tas nepieciešams, lai veiktu nepieciešamās izmaiņas sistēmas uzbūvē, kā arī programmnodrošinājumā, raksta Motor.ru.

Super Cruise spēj pilnīgi patstāvīgi kontrolēt stūres iekārtu un uzturēt vienmērīgu gaitu, rīkojoties ar akseleratoru un bremzēm.

Visu nepieciešamo informāciju par situāciju uz ceļa Super Cruise sistēma iegūst no navigācijas sistēmas, ultraskaņas sensoriem, radariem un kamerām.

Sistēma izstrādāta ar tādu nolūku, lai auto bez vadītāja iejaukšanās prastu turēties joslas vidū, kā arī paātrinātos un bremzētu, kad tas nepieciešams.

Super Cruise nedarbosies sliktas redzamības apstākļos, tai skaitā lietū un biezā miglā, kā arī gadījumos, ja kamerām nebūs redzami ceļa apzīmējumi.

Pirmie Cadillac sērijveida automobiļi gudro kruīza kontroli iegūs 2015.gadā.

Foto: General Motors

Gaidāms, ka pirmais sērijveida automobilis ar analogu pusautomātisko kruīza kontroli būs jaunās paaudzes Mercedes-Benz S klase, kas tiks atklāta tuvākajās dienās un pārdošanā nonāks jau šogad.

Automašīnas ar analogām sistēmām izstrādā arī BMW, Volkswagen, Audi un Volvo. Autopilotu tēma ir aktuāla arī Google un Continental.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu