Kažociņš: Ja Dombrovska pirmajā valdībā būtu SC, šī partija tagad tik ietekmīga nebūtu (76)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš uzskata, ka «Saskaņas centrs» šobrīd nebūtu tik ietekmīga politiskā partija, ja tā būtu iesaistīta premjera Valda Dombrovska pirmajā valdībā un arī šim politiskajam spēkam nāktos uzņēmies atbildību par krīzes laika lēmumiem.

«Ja mēs kā latvieši domājam, ka ilgstoši varam valdībā pieņemt tikai partijas, par kurām balso latviešu vēlētāji un izslēgt tās, par kurām balso krievvalodīgie, tad mēs kļūdāmies.» Tā SAB direktors svētdien atzina TV3 raidījumam «Nekā personīga».

Intervijā raidījumam viņš neatklāja, vai «Saskaņas centrs» ir tā partija, kuru drošības iestādes pieķēra neatļautas ārvalstu finanšu palīdzības saņemšanā pirms 11.Saeimas vēlēšanām. «Ja mēs tagad nosauktu kādu partiju, tā būtu iejaukšanās politiskajā darbībā. Drošības dienesti to nevar darīt. Skaļi mums tas nav jāsaka, jo tā partija to labi zina. Mēs esam attiecīgās personas iztaujājuši. Viņi to lietu saprot, un ceru, ka no tā ir mācījušies.»

Kažociņš nevēlējās konkrēti atbildēt, vai iespējams nelikumīgs ārvalsts finansējums bija iemesls, lai «Saskaņas centra» līderis Jānis Urbanovičs vairs nesaņemtu pielaidi valsts noslēpumam, tomēr atzina, ka SAB uzticību vairāki Saeimas deputāti ir zaudējuši.

«Mēs esam piefiksējuši, ka cilvēki, kuriem mēs bijām uzticējušies, patiesībā melo valsts drošības iestādēm. Viņiem uzticēt valsts noslēpumus vairs nevar. Nevēlos nevienu saukt vārdā, bet ir deputāti, kuriem liegta pielaide valsts noslēpumam.»

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu