GM un Ford gatavo desmitpakāpju automātu (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: General Motors

General Motors un Ford ir parakstījuši vienošanos par deviņu un desmitpakāpju automātisko pārnesumkārbu izstrādi, vēsta The Detroit News.

Šī ir jau trešā reize pēdējās desmitgades laikā, kad divi autoražotāji apvieno spēkus jaunu transmisiju izstrādē, raksta Motor.ru.

Kompāniju pārstāvji norāda, ka vienošanās ļaus ietaupīt miljoniem dolāru uz jauno pārnesumkārbu izstrādes rēķina. Tāpat tā varēs jauno produkciju tirgū laist ātrāk. Jaunās ātrumkārbas tiks izmantotas abu koncernu globālajos produktos lielos mērogos.

Kuri būs tie General Motors koncerna un Ford modeļi, kuriem tiks jaunās transmisijas, pagaidām netiek precizēts. Uzņēmumi tikai norāda, ka tās būs gan vieglās automašīnas, gan arī krosoveri un apvidnieki. Piemēram, ar deviņu pakāpju automātu Ford un GM domā apgādāt priekšpiedziņas auto, savukārt ar 10 pakāpju automātu - automobiļus ar klasisko aizmugurējās ass piedziņu.

Gaidāms, ka

jauno transmisiju izstrāde ilgs apmēram trīs līdz četrus gadus.

Tikpat daudz laika bija nepieciešams, kad abi uzņēmumi šā gadsimta pirmajā desmitgadē kopīgi izstrādāja sešu pakāpju automātu.

Iepriekš 9 pakāpju automātu pieteica Chrysler koncerns, kā arī Jaguar Land Rover grupa. 10 pakāpju transmisijas savukārt izstrā'da Hyundai un Kia.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu