"Nulles deklarācija" - no 10 tūkstošiem latu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valdība šonedēļ plānojusi lemt par fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšanas likumu, lai fiksētu iedzīvotāju mantisko stāvokli uz šā gada vidu. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (V) uzskata, ka deklarāciju vajadzētu pildīt tiem cilvēkiem, kuriem ir 10, 20 tūkstoši skaidrās naudas uzkrājumos.

Viņš šorīt intervijā Latvijas radio teica, ka Saeimā par konkrēto "nulles deklarāciju" plānu vēl nav spriests.

"Nezinu detaļās, bet principā tas būtu beidzot mūsu valstij vajadzīgs pasākums."

Reirs uzskata, ka sākumdeklarācijas nevajadzētu pildīt visiem iedzīvotājiem. Viņš arī domā, ka deklarācijas nevajadzētu apstrādāt. Tās varētu tikai uzkrāt un apstrādāt vēlāk, ja rastos vajadzība.

Nav vajadzīga policejiska valsts, kur katru pārbauda.

Runājot par slieksni, no kura būtu jādeklarējas, Reirs teica: "Skaidrs, ka tas nav miljons, bet, piemēram, 10, 20 tūkstoši skaidrās naudas uzkrājumos." Tāpat deklarēšanās būtu vajadzīga saistībā ar lielākiem uzkrājumiem vērtspapīros.

Savukārt par deklarēšanās slieksni nevajadzētu uzskatīt īpašumus, par kuriem valsts zina no dažādām citām datu bāzēm, piemēram, Zemesgrāmatas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas.

Reirs atzina, ka "nav svarīgi, kas ir deklarēts. Svarīgi - ja cilvēks pēc tam uzrāda īpašumus, lai pēc tam varētu parādīt, kā viņš tos ieguvis."

Portāls TVNET jau ziņojis, ka par tā dēvēto nulles deklarāciju daudz runāts un diskutēts, taču līdz šim tā joprojām nav ieviesta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu