«Pussy Riot» dalībniece lūdz atbrīvošanu pirms termiņa (19)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Viena no ieslodzītajām Krievijas pankgrupas «Pussy Riot» dalībniecēm Marija Aļohina ir lūgusi tiesu viņu atbrīvot pirms termiņa, ceturtdienas vakarā paziņoja otras ieslodzītās «Pussy Riot» dalībnieces Nadeždas Tolokoņņikovas vīrs Pjotrs Verzilovs.

«Aļohinas advokāte Oksana Darova pirms dažām stundām iesniedza tiesai lūgumu par savas aizstāvamās nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu,» sacīja Verzilovs. Lūgums tika iesniegts Permas novada Berezņaku pilsētas tiesai.

Darova trešdien bija paziņojusi, ka Aļohina nevēlas iesniegt šādu lūgumu.

«Ir tāda lieta, ka Maša pagaidām negrib iesniegt [lūgumu] par nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu. Mēs arī vēl gaidām tam nepieciešamos dokumentus no Maskavas. Tiklīdz tie pienāks, mēs ar Mašu vēlreiz apspriedīsim šo jautājumu. Bet pašlaik viņa to negrib,» sacīja advokāte.

Gatava izciest arī visu sodu

Saskaņā ar Darovas teikto Aļohina ir gatava izciest visu viņai piespriesto cietumsodu.

Darova arī sacīja, ka, saskaņā ar provizorisku informāciju, Aļohina 25.aprīlī tiks pārvesta no drošas vietas, kur viņa atrodas konflikta ar citām ieslodzītajām dēļ.

Brīvībā gaida piecus gadus veca meita

Krievijas plašsaziņas līdzekļi 7.martā ziņoja, ka Tolokoņņikova ir lūgusi reģionālo tiesu atbrīvot viņu pirms termiņa, kā galveno argumentu minot to, ka viņai ir piecus gadus veca meita.

Piecas «Pussy Riot» dalībnieces spilgtu krāsu sejas maskās pērn 21.februārī Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē uzkāpa priesteriem paredzētā vietā un izpildīja «panku lūgšanu» pret Vladimiru Putinu, kurš tolaik bija premjerministrs, bet tagad ir prezidents.

Tika aizturētas trīs grupas dalībnieces

Par piedalīšanos šajā akcijā pērn martā tika aizturētas trīs grupas dalībnieces Nadežda Tolokoņņikova, Jekaterina Samuceviča un Marija Aļohina. 17.augustā Maskavas Hamovņiku rajona tiesa viņas atzina par vainīgām huligānismā, rupjā sabiedriskās kārtības pārkāpšanā un naida izrādīšanā pēc reliģiskām pazīmēm, par ko viņām piesprieda divu gadu cietumsodu, lai gan prokuratūra prasīja triju gadu cietumsodu.

Maskavas pilsētas tiesa, 10.oktobrī izskatot grupas «Pussy Riot» dalībnieču kasācijas sūdzību, nolēma Aļohinai un Tolokoņņikovai atstāt spēkā divu gadu cietumsodu, bet Samuceviču atbrīvot, aizstājot viņai reālu brīvības atņemšanu ar nosacītu sodu.

Tolokoņņikova izcieš sodu 14. sieviešu kolonijā Mordovijas Republikā, bet Aļohina – 28. sieviešu kolonijā Permas novadā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu