Limbažos izmaksās vienreizēju pabalstu jaunajiem vecākiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/jzuidema79

Limbažu novada domes sēdē apstiprināti saistošie noteikumi par vienreizēja pabalsta izmaksu ģimenei sakarā ar bērna piedzimšanu.

Deputātu komiteju apvienotajā sēdē raisījās debates, vai šo pabalstu nevajadzētu izmaksāt kā sociālo. Citās pašvaldībās, piemēram, bagātajā Ventspilī, to piešķirot vien maznodrošināto ģimenēm.

"Kurš mūsu novadā ir tik turīgs, ka viņam nevarētu piešķirt šādu pabalstu? Ir jāuzlabo demogrāfiskā situācija, nevis jālaipo, ko atbalstīt, ko ne,"

sprieda deputāts Juris Žūriņš. Viņam piebalsoja kolēģis Aksels Roshofs, bilstot, ka ne visi kārto dokumentus maznodrošinātā statusa iegūšanai un tādā gadījumā viņi arī šo pabalstu nesaņemtu.

Tomēr savi noteikumi pabalsta saņemšanai ir. Pabalsts - Ls 100 - tiks piešķirts šogad dzimušam bērnam. Uz to var pretendēt vecāks, kurš pēdējos 12 mēnešus pirms bērna dzimšanas deklarējis dzīvesvietu Limbažu novadā. Arī bērna dzimšana jāreģistrē šajā novadā. Šis nosacījums stāsies spēkā 1. maijā. Pabalsta prasītājs raksta iesniegumu pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļā ne vēlāk kā pusgadu no bērna piedzimšanas laika. Saistošie noteikumi stāsies spēkā, kad tos saskaņos attiecīgā ministrija un tos publicēs Limbažu Novada Ziņās. Cerams, ka tas varētu būt aprīlī.

Patlaban uz šo pabalstu pretendē 23 Limbažu novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrētie jaundzimušie. Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka novadā šogad varētu piedzimt aptuveni pusotrs simts mazuļu, pašvaldība pabalstu izmaksai budžetā atvēlējusi 15 000 latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu