Prezidents pērn pensijā saņēmis teju 55 tūkstošus latu (492)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā gadā Valsts prezidents Andris Bērziņš pensijā saņēmis teju 55 tūkstošus latu, kas ir par teju 23 tūkstošiem vairāk nekā visa pērnā gada laikā saņemtā alga, pildot prezidenta amatu, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā prezidenta ienākumu deklarācija par pagājušo gadu.

Lielākie Bērziņa ieņēmumi pērn bijuši viņa pensija, kurā saņemti kopumā 54 995,4 lati, savukārt par prezidenta amata pildīšanu saņemti 32 007,02 lati. Platībmaksājumos no Lauku atbalsta dienesta pērn Bērziņš saņēmis 7201,21 latu, bet procentmaksājumos par «SEB bankā» uzkrāto naudu prezidents saņēmis 6969,91 latu.

Pērn par 41,9 tūkstošiem latu palielinājusies prezidenta izsniegto aizdevumu summa, kas sasniegusi 1,109 miljonus latu. Pērn prezidents uzrādījis kopumā 10 aizdevumu, kas izsniegti dažādās valūtās.

Vēl prezidents pagājušajā gadā veicis visai vērienīgu pirkumu 15 tūkstošu latu vērtībā. Tiesa, kas bijis pirkuma objekts, deklarācijā nav teikts.

Skaidrās naudas uzkrājumos dažādās valūtās prezidents uzrādījis 1643 latus. Savukārt viņa uzkrājumi bezskaidrā naudā ir krietni vien iespaidīgāki – kopumā 1 698 377 lati dažādās valūtās. Bērziņam «SEB bankā» glabājas arī obligācijas 20 tūkstošu eiro apmērā, kā arī pieder viena kapitāldaļa viena lata vērtībā zemnieku saimniecībā «Kājiņas» un kapitāldaļas 7477 latu vērtībā uzņēmumā «Vaļņu nams 11».

Valsts prezidents aizvien ir viens no lielākajiem zemju īpašniekiem Latvijā. Viņam pieder kopumā 10 zemes gabalu Kolkas pagastā, no kuriem viens kopā ar piesaistītajām ēkām ir kopīpašumā ar Andri Rāviņu. Vēl Bērziņam pieder septiņi zemes gabali ar ēkām Drabešu pagastā, seši zemes gabali Vecpiebalgas pagastā, četri četri zemes gabali un ēkas Amatas novadā. Trīs zemes gabali un ēkas Nītaures pagastā, trīs zemes gabali ar ēkām Līgatnes pagastā, divi zemes gabali Ādažu novadā, kā arī pa vienam zemes gabalam Zaubes, Glūdas, Variešu, Limbažu, Ļaudonas, Krimuldas un Ķekavas pagastā un arī dzīvoklis Rīgā.

Prezidenta īpašumā ir arī 2007.gada izlaiduma vieglais pasažieru auto «Mercedes Benz ML320», kā arī divi traktori – 1992.gada izlaiduma «T-25» un 1995.gada izlaiduma «LTZ55A».

Komentāri (492)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu