Vējonis: 2012.gada budžeta konsolidācija var pārvērsties par kanibālismu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bez nopietnām reformām un savlaicīgiem lēmumiem 2012.gada budžeta konsolidācija var pārvērsties par kanibālismu, šodien Latvijas Zaļās partijas 22.kongresā atzina partijas līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis.

Vējonis, kurš pats valdībā ieņem vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu, nekavējās kritizēt valdības līdzšinējo politiku, uzsverot, ka valdībai trūkst ekonomiskās politikas dimensijas, turklāt problēma esot tā, ka atbildīgie ministri pat nedomā, kā to veidot, "jo vieglāk ir izpildīt starptautisko aizdevēju prasības".

Ņemot vērā aktualizējušos diskusiju par sociālā budžeta ilgtspēju, viņš pauda pārliecību, ka sociālo budžetu nevar padarīt par krājkasīti, no kurienes pagrābties valdības tēriņiem.

Vējonis pieļāva, ka diskusijas par sociālā budžeta problēmām virzījusi Ekonomikas ministrija (EM) un Finanšu ministrija (FM), lai jau drīzumā atbilstošus grozījumus virzītu apstiprināšanai valdībā.

Bez reformām budžetu nepieņemt

Vējonis uzsvēra, ka nepieciešams veikt reformas, jo bez tām nākamā gada budžetu nevarēs pieņemt. Zaļā partija savā politikā, darbojoties valdībā, vēloties panākt pārdomātas, dzīvotspējīgas reformas. "Ja darbus atliksim uz pēdējo brīdi, kārtējā budžeta cirpšana pārvērtīsies kanibālismā," brīdināja Vējonis.

Viņaprāt,

mehāniska cilvēku atlaišana un skolu slēgšana nav nekāda reforma.

Turklāt pat "uz papīra" patlaban reformas nemaz neesot vērojamas, tāpēc esot absurdi pārmetumi no koalīcijas parteru puses, ka Zaļā partija ir pret reformām.

Aizdevēji nevēlas iedziļināties Latvijas situācijā

Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs atzina, ka valdības problēmas rada starptautisko aizdevēju nevēlēšanās iedziļināties Latvijas ekonomiskajām un sociālajā sistēmā. "Aizdevēju pozīcija ir neelastīga, bet, jāatzīst, ka arī Latvija neprot vest sarunas šādos apstākļos," sacīja Vējonis, piebilstot, ka vēl jāizcieš šis laiks, jo līguma laušana ar starptautiskajiem aizdevējiem nebūtu risinājums, jo tas nozīmētu Latvijas tēla sagraušanu un arī sankcijas.

10.Saeimas vēlēšanās Zaļā partija kopā ar Latvijas Zemnieku savienību un partiju "Latvijai un Ventspilij" startēja vienotā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sarakstā un kopā ieguva 22 mandātus.

ZZS kopā ar apvienību "Vienotība" veido valdības koalīciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu