ASV multimiljonārs aicina Jaunzemi-Grendi doties komandējumā uz Marsu (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pasaulē pirmais kosmosa tūrists ASV multimiljonārs Deniss Tito ir uzaicinājis kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi (VL-TB/LNNK) doties komandējumā uz Marsu, informēja Kultūras ministrijā.

Savā vēstulē Tito raksta, ka viņu fascinē Jaunzemes-Grendes vēlme doties tālos un nogurdinošos braucienos, lai propagandētu mazo Latviju un tās dižos Dziesmu svētkus.

ASV multimiljonāram esot iepaticies arī Latvijas kultūras ministres paradums tālos dienesta komandējumos ņemt līdzi savu dzīvesbiedru Antu Grendi.

Tālajā lidojumā, kam vajadzētu sākties 2018. gadā, pēc Tito ieceres, piedalīsies sieviete un vīrietis, kas 501 dienā jeb nepilnā pusotrā gadā sasniegs sarkano planētu, palidos tai garām un atgriezīsies uz Zemes. Dalībai ceļojumā tikšot izraudzīts precēts pāris. Domājams, ka lidojums uz Marsu izmaksās no viena līdz diviem miljardiem ASV dolāru (no 533 miljoniem līdz 1,07 miljardiem latu).

Tito 2001.gadā samaksāja 20 miljonus dolāru (10,6 miljonus latu), lai ar Krievijas kosmosa kuģi «Sojuz» aizlidotu uz starptautisko kosmosa staciju, kur viņš pavadīja sešas dienas.

***Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.***

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu