Austrālietis Anglijā (31)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vauxhall

General Motors koncerna (patiesībā arī citu ražotāju) ietvaros dažādu zīmolu automobiļu krustošana, pārveidošana, pielāgošana un adaptēšana notiek nepārtraukti.

Šādas ražošanas optimizēšanas rezultāts ir, piemēram, Buick Regal, kas patiesībā ir Opel Insignia, vai arī savulaik ražotais Cadillac BLS, kuram bija ļoti daudz kopīga ar Saab 9-3 un Opel Vectra.

Šīs agregātu mīšanas un ražošanas tehnoloģiju dalīšanas iznākums mūsu pusē ir puslīdz pazīstams, turpretī austrāliešu Holden un britu Vauxhall savstarpējās attiecības mums ir diezgan svešas. Savā ziņā tas arī ir pamatoti, jo Holden un Vauxhall kā zīmoli ir interesanti tikai austrāliešiem un britiem.

Lai vai kā, abu šo General Motors koncerna uzņēmumu sadarbības jaunākais auglis ir Vauxhall VXR8 Tourer. Tas ir jaudīgākais un ātrākais universālis britu zīmola vēsturē un auto ar lielāko kravas telpu, kāds šobrīd iegādājams Apvienotajā Karalistē.

VXR8 Tourer pārstāv lieljaudas automobiļu saimi, kurā jau ir sedans un Maloo modelis ar divām sēdvietām un kravas kasti. Tam tiek uzstādīts 6,2 litru V8 benzīnnieks ar 431 zirgspēku un 550 Nm. Tos aizmugurējiem riteņiem Vauxhall piedāvā novadīt caur sešu pakāpju manuālo vai arī sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Lai paātrinājuma brīdī izvairītos no nevajadzīgas riepu deldēšanas un kūpināšanas, VXR8 Tourer ir apgādāts ar Launch Control sistēmu. Ja tā ieslēgta, tad 60 jūdzes jeb 96 kilometrus stundā universālis spēj sasniegt 4,9 sekundēs. Protams, ar nosacījumu, ja bagāžniekā nav desmit pilni kartupeļu maisi.

Kravas telpa šim auto patiešām ir tik liela – standarta kofigurācijā tās tilpums ir 835 litri, bet, nolaižot aizmugurējā sēdekļa atzveltnes, nodalījums palielinās līdz 2000 litriem.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu