"Getliņos" tiks audzēti gurķi un ganīsies aitas (58)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atkritumu poligona "Getliņi" teritorijā arī šovasar ganīsies aitas, kuras, ēdot zāli, uzturēs teritoriju sakārtotu. Savukārt Rīgas dome Getliņos audzēs gurķus.

Ietaupīs uz zāles pļaušanu

Tādējādi SIA "Getliņi EKO" grasās ietaupīt uz dīzeļdegvielas rēķina, kas būtu nepieciešama regulārai 17 hektāru lielās teritorijas pļaušanai.

Vienlaikus tiks saudzēta arī uzņēmuma tehnika, kuras darbību apgrūtina nelīdzenā un paugurainā zeme. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns norādīja, ka šogad aitu pakalpojumi neizmaksās neko, jo Getliņos atgriezīsies pērn par 4000 latiem iegādātais 100 aitu ganāmpulks.

Pērn maija beigās Getliņu poligonā ganībās tika palaisti Jelgavas novada zemnieku saimniecībā "Mežkalēji" nopirktie 100 jēri, kas, ēdot zāli, uzturēja teritorijas sakārtotas, savukārt poligona apsaimniekotāji ietaupīja regulārai zāles pļaušanai nepieciešamo elektroenerģiju. Aitas tika nopirktas par 4000 latu, savukārt aploku izveidē ieguldīti apmēram 6000 latu.

Tā kā pērn novembrī uzņēmumam izaudzētās aitas publiskajā iepirkumu konkursā neizdevās pārdot, ganāmpulks tika nodots atpakaļ saimniecībai ar vienošanos, ka pavasarī jērus "Getliņi EKO" atkal saņems atpakaļ.

Rīgas dome šogad audzēs gurķus Getliņu izgāztuvē

Rīgas dome uzsāk tomātu un gurķu audzēšanas biznesu. Jaunā raža veikalu plauktos varētu parādīties jau šogad, taču pagaidām esot grūti paredzēt, cik šie produkti būs pieprasīti, vēstīja LNT ziņas.

Pircējus pamatīgi varētu mulsināt norādes, ka tomāti un gurķi audzēti Getliņu izgāztuvē. "Pašvaldība ir novesta jau tik tālu, ka jāaudzē tomāti un gurķi," tā jauno domes lauksaimniecības aktivitāti komentēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC).

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu