RFW: rudens/ziemas sezonas tendences

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Četrpadsmitā Rīgas modes nedēļa RIGA FASHION WEEK, kura notiks no š.g. 30. marta līdz 2. aprīlim Rīgas Mākslas telpā, prezentēs rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem nākamās rudens/ziemas sezonas modes tendences. Modes nedēļa veidota ar mērķi attīstīt vietējo modes industriju; tās dalībnieku sarakstā populārākie Latvijas modes dizaineri, kuri šodien veido Latvijas modes industrijas seju, – Katja Šehurina, Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Atis Artemjevs, Aleksandrs Pavlovs, Anita Altmane, Sarmīte Ostaņeviča un modes zīmoli „Narciss” (dizainere Alise Trautmane, kura ir atzīta par 2010. Gada modes mākslinieci Latvijā) un „QooQoo” (kurš ir atzīts par Gada debiju modes jomā pagājušajā 2010. gadā; dizainere Aļona Bauska).

Rīgas modes nedēļa iepazīstina publiku ne tikai ar vietējo modes dizaineru daiļradi, bet arī prezentē perspektīvo Baltijas kaimiņvalstu dizaineru un citu Eiropas valstu pazīstamo modes mākslinieku kolekcijas, tādā veidā veidojot platformu pieredzes apmaiņai un jaunu kontaktu dibināšanai.

Tā, RIGA FASHION WEEK pavasara sesijā savas kolekcijas rādīs jaunie daudzsološie talanti – Lietuvas jauno modes dizaineru konkursa „Injection 2010” fināliste Kristel Kuslapuu no Igaunijas un modes zīmols D.Efect, kuru dibināja Lietuvas dizaineru komanda Londonā. Katru dienu dizaineru defilē tradicionāli krāšņo Modes nedēļas goda viesa skate, kura talantu un panākumus atzīst pasaules modes profesionāļi. Tādu goda viesu lomā šoreiz būs SULTAN (Francija), Victoria Gres (Ukraina) un Tom Rebl (Itālija).


Patlaban jau kļuvusi par leģendāru Latvijas modes nozares projektu, Baltijas modes federācijas organizētā RIGA FASHION WEEK aizsāka savu vēsturi 2004. gadā. Šajā laikā Rīgas modes nedēļa plašākai publikai atklājusi daudz talantīgu dizaineru, kuri šodien Latvijā ir pirmā lieluma modes zvaigznes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu