Valdība vienojas par Ls 50 miljonu konsolidāciju (92)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valdība otrdien slēgtā sēdē vienojās par pasākumiem, kas, viņuprāt, nodrošinās šā gada budžeta konsolidāciju 50 miljonu latu apmērā, tomēr to saskaņošana ar aizdevējiem joprojām turpinās, otrdien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem pavēstīja finanšu ministrs Andris Vilks.

Cer par 34 miljoniem palielināt ieņēmumus

Viņš sacīja, ka konsolidācija tiks nodrošināta, par 16 miljoniem latu samazinot izdevumus, bet par 34 miljoniem latu palielinot ieņēmumus.

Pēc Vilka teiktā, pamatā runa ir par pasākumiem, par kuriem valdība vienojusies jau iepriekš.

Budžeta vietas nemazinās

Valdība šodien nolēmusi atteikties no finansējuma samazinājuma budžeta vietām augstskolās, vienlaikus nolemjot par trīs miljoniem latu samazināt subsīdijas sabiedriskā transporta pārvadājumiem.

Papildus valdība šodien vienojusies par subsīdiju mazināšanu, un nu Satiksmes ministrijai būs jālemj, kuriem pārvadājumu veidiem līdzekļus samazināt. Savukārt augstākajā izglītībā patlaban sākusies programmu pārvērtēšana, un ne Izglītības un zinātnes, ne Kultūras ministrija neesot piekritusi šādam samazinājumam.

Ierēdņu skaitu arī nemazinās

Tāpat netikšot veikts tik liels nodarbināto skaita samazinājums valsts pārvaldē, kā iepriekš plānots. Tā vietā ministrijas piedāvājušas mazināt citas izdevumu pozīcijas, piemēram, preču un pakalpojumu iegādē.

Vilks atzina, ka ar budžeta grozījumiem valdība uz priekšu virzīsies tikai tad, kad būs saņemts starptautisko aizdevēju atbalsts par iecerētajiem pasākumiem. Patlaban sarunas ar aizdevējiem turpinoties.

Komentāri (92)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu