Grieķijas taupības pasākumi skāruši arī policistus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Grieķijas valdības īstenoto taupības pasākumu dēļ valsts policija saskārusies ar finansējuma trūkumu, lai veiktu automašīnu tehnisko apkopi, iegādātos degvielu un pat biroja piederumus, otrdien vēsta laikraksts "Ta Nea".

"Mums sāk pietrūkt patruļas automašīnu," laikrakstam sacīja Atēnu policistu arodbiedrības pārstāvis Spils Krikets.

Grieķijas policijas darbinieku arodbiedrība norādījusi, ka līdz pat 80% patruļmašīnu patlaban darbojas ārpus pienācīgas transportlīdzekļu tehniskās apkopes normām.

Krikets otrdien piebilda, ka tikai 120 no 215 patruļmašīnām Atēnās ir piemērotas dienestam.

Savukārt kāds cits arodbiedrības pārstāvis pavēstīja, ka vairāk nekā 300 policijas motocikliem nepieciešamas rezerves daļas.

Daļā policijas iecirkņu samazinās arī biroja piederumi, bet vairākās nodaļās draud pat šķidrā kurināmā deficīts, raksta "Ta Nea".

Policisti šo situāciju skaidro ar valsts izdevumu samazināšanu un vaino valdību, kas aizkavējusi finanšu līdzekļu piešķiršanu.

Grieķijas valdība paredzējusi ievērojami samazināt izdevumus, lai uzlabotu budžeta deficītu, kas pakāpeniski palielinājis valsts parādsaistības līdz vairāk nekā 300 miljardiem eiro (210,8 miljardiem latu).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu